Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Recept voor zandkoekjes

23 april
Koekjes bakken bijft populair hier thuis. Bakken jullie ook vaak? Wij hebben een basis recept voor het lekkerste koekjesdeeg gevonden voor je! Je kunt hier natuurlijk allemaal lekkere dingen aan toevoegen. Smullen maar!
Zandkoekjes bakken

Basisrecept koekjes

250 gr bloem
½ ei
¼ tl zout
185 gr boter, op kamertemperatuur
125 gr witte basterdsuiker
1 tl vanille-extract

Handig! Bij De Fijnproevers bestel je producten die 100% glutenvrij zijn!
Was je goed je handen. Hygiëne is nu extra belangrijk! Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed ze tot een mooi deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Tip van Bakken & Zo: je kunt allerlei ingrediënten toevoegen aan dit basisdeeg. Denk bijvoorbeeld aan speculaaskruiden, citroenrasp, cacao, stukjes chocola of (natuurlijke) kleurstof.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog even kort door. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van 4-6 millimeter. Nu kun je aan de slag met de koekvormpjes. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte overblijft tussen de koekjes.

Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar. Let op elke oven is anders, dus hou je koekjes goed in de gaten. Laat daarna de koekjes afkoelen op een rooster.

Smullen maar! 

Lieve groetjes,

Patricia | Kidsproof-college van Apeldoorn-Deventer
Famke | Bakken & Zo

TIP: Volg jij Kidsproofplus ook al op Facebook of Instagram? Daar posten wij regelmatig handige en leuke tips voor kids!


Naar de website