Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Ruim 140 speeltips & challenges op de Speelbeweging!

6 november
Een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren en verstoppen. Buitenspelen is het hele jaar door superleuk én gezond. Met de speeltips en speelchallenges op de Speelbeweging van Jantje Beton stop je nooit meer met spelen!
Speeltips Jantje Beton

De Speelbeweging heeft zoveel fijne tips om heerlijk buiten te spelen! Ben jij benieuwd welke tips het beste bij jou passen? Doe dan snel de Speelstijltest van Jantje Beton! Kun je niet wachten om naar buiten te gaan? Gebruik de filters en vind supersnel de leukste tips voor jou. En daarna… lekker naar buiten! Klik hier om de Speelstijltest te maken!

Speeltips en challenges
Wat is nou precies het verschil tussen een speeltip en challenge? Een speeltip is vaak wat uitgebreider en hier zitten ook meerdere regeltjes aan verbonden. Een challenge is kort, maar krachtig. Hier kunnen kinderen direct mee aan de slag. Denk aan het zoeken van de grappigste achternaam in jouw straat of galerij, een wedstrijdje springtouwen of het bedenken van een trucje op een speelplek in jouw buurt.

Heb jij zelf een leuke speeltip of challenge die op de Speelbeweging moét komen te staan? Dit mag een uitgebreide, maar ook supersimpele tip zijn. Stuur deze dan naar speelbeweging@jantjebeton.nl en wie weet staat die van jou er binnenkort ook tussen!

Speelstijltest Jantje Beton Speelbeweging

Alle speeltips zijn inclusief!
Wist je dat… kinderen met een beperking uit onder andere Den Haag Jantje Beton hebben geholpen met alle speeltips en challenges inclusief te maken? Verschillende kinderen met een visuele, auditieve of motorische/fysieke beperking hebben een werkboekje ingevuld en deze inzichten zijn gebruikt als input voor de speeltips en challenges. Dit konden we doen dankzij bijdragen van de gemeente Den Haag, de Onbeperkt070-prijs en Fonds1818.  

TIP: bekijk alvast deze 4 aanraders als samenspeeltips van de Jantje Beton Speelbeweging!

Naar de website