Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Valentijnsdag voor moeder en dochter

7 februari
Onze dochter met autisme is eerlijk en voelt niet goed aan wat ze wel en niet kan zeggen. Ze heeft veel angsten en stelt zich daarom erg afhankelijk op naar mij als moeder. Vaak is ze heel lief maar als ze een punthoofd heeft kan ze ook heel boos en lelijk zijn.
Best lastig soms, maar het is belangrijk te onthouden dat onze dochter niet expres lelijk doet. Het is een proces om te leren dat deze uitspraken niet persoonlijk zijn. Ik probeer altijd aan de vergelijking met een fles Cola te denken. Stel, je neemt een fles met Cola mee naar je werk. Je houdt de fles de hele dag bij je. Trap op, trap af, mee naar de lunch met collega’s en even snel het sprintje naar de trein trekken. Dat gaat prima. Zodra je thuis komt besluit je een glaasje Cola te nemen. Je maakt de fles op en ….. de Cola spuit uit de fles.

Dit proces kun je vergelijken met het proces wat er in het hoofd van jouw kind afspeelt. Alle indrukken, belevenissen en emoties stapelen zich op. Overprikkeling dat leidt tot een punthoofd. Eenmaal thuisgekomen na een dag school komt de ontlading bij de mensen van wie het kind het meeste houdt.

Gelukkig laten we elkaar heel vaak weten dat we elkaar super lief vinden! En met Valentijnsdag in aantocht is het natuurlijk het moment suprême om dat nog een keer aan elkaar te vertellen.Wij gaan dit jaar samen een moeder en dochter armband maken. Lekker samen shoppen op zoek naar spulletjes om zelf armbandjes te maken. De keuze is reuze! De Action en SoLow zijn favoriet van mijn dochter. Maar ook heeft elke stad wel een schattig kralenwinkeltje waar je samen met je dochter lekker in kunt snuffelen. Op Instagram ging er een wereld voor mij open. Er zijn enorm veel shopjes te vinden van meiden die op zoek gaan naar de leukste bedels en deze voor de lol verkopen. Mocht je nou langer de tijd hebben dan is AliExpress ook een kralen walhalla.

Als alle spulletjes binnen zijn gaan we in het geheim aan het werk. Het moet natuurlijk wel een verassing voor elkaar blijven. Super leuk om met elkaar te ondernemen en een fijn aandenken aan elkaars liefde als het weer even moeilijk is.

Wil je nog meer tips lezen om samen leuke dingen te doen? Check dan regelmatig onze events-pagina en vergeet ook niet onze clubjespagina voor leuke sportclubjes, kookclubjes en nog veel meer!