Ontvang de leukste toegankelijke uitjes & tips voor kinderen met een beperking in je mailbox:

Nee, dank je
Kidsproof blogTerug

Verzamellijstje kinderfeestje voor prikkelgevoelige kinderen.

2 oktober
Altijd weer een uitdaging, het kinderfeestje van mijn dochter met ASS organiseren.
Het liefst wil zij al haar vriendinnen uitnodigen voor een logeerfeest bij ons thuis. Eerst lekker gourmetten, dan film met chips en tot heeeeeeel laat op blijven. Wat natuurlijk harstikke gezellig is, maar ook een beetje too much........
Het kinderfeestje is altijd super gezellig, maar de dag erna….. En trouwens ook de dag, eh dagen, eh weken ervoor. Waarschijnlijk snap je wel wat ik bedoel. Dus voor deze mams is het heel belangrijk om te zorgen voor een goed gebalanceerd, te gek gaaf verjaardagsfeest. Het toverwoord: prikkelarm.

Al 4 maanden voor de grote datum beginnen de vragen. Wanneer vier ik mijn grote mensenfeest? Wanneer is mijn kinderfeestje? Wat eten we die dag? Wanneer mag ik trakteren en wat zal ik trakteren? Er is pas rust in het koppie als we het hele draaiboek rond hebben. En dan dus ook rust in het koppie van deze mama’s.

Ik deel graag met jullie 5 kinderfeestjes waar onze dochter heel blij van werd. Maar elk kind is natuurlijk anders. Zowel met als zonder ASS. Deze feestjes waren bij ons in ieder geval erg geslaagd en met allemaal blije bekkies als resultaat.

1. De film met ter afsluiting lekker patatjes eten bij de Mc Donalds
De film is ideaal. Je maakt er alle kids blij mee. Vooraf kun je alvast samen de trailer bekijken. Hoelang het duurt is van tevoren bekent, perfect. Na de film lekker even patatjes eten bij de Mc Donalds. Vaak heeft de mc Donalds een apart kamertje voor feestjes. Zo zit je lekker apart van alle drukte.

2 De kinderboerderij
Veel kinderboerderijen regelen tegenwoordig kinderfeestjes. Lekker in de buitenlucht met de diertjes bezig zijn. Samen met de beheerder van de kinderboerderij kun je een programma samenstellen dat goed bij jouw kind past. Taartje en chipjes erbij en genieten maar van het effect dat de diertjes op de kids hebben.

3. Trampoline park
Lekker een uurtje springen bij het trampolinepark. Van tevoren kun je afspraken maken over de muziek of eventuele begeleiding. Een uurtje is precies genoeg. Is een van de kids het even zat, dan kom je aan de kant even een glaasje limo drinken. Daarna bijkomen met een ijsje. Niet te lang, wel lekker actief.

4. Knutselworkshop
Ideaal om de kids geconcentreerd een activiteit te laten uitvoeren. Je kunt de activiteit zowel thuis organiseren als op locatie. Hoe blij zijn de kids achteraf met hun eigen gemaakte sieradendoos of opberg box.

5. Zwemmen
Vrij spartelen in het water. Maar dan wel op een rustige dag in een rustig zwembad. Geen subtropisch zwemparadijs of golfslagbad. En natuurlijk afsluiten met een lekker patatje.

Maar lieve paps en mams, hoe goed we ook ons best doen, overprikkeling kun je nooit helemaal voorkomen. Het is aan jou als ouder de zoektocht aan te gaan om te kijken wat de juiste balans is. En een stralend kind, daar doe je het toch voor! 

Marijke Hordijk