Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

DIY: Zo maak je sneeuw!

19 februari
Is de sneeuw weg? Dan maak je het toch gewoon zelf!? Na al die sneeuwpret van de afgelopen dagen is het nu jammer dat de sneeuw weg is, maar gelukkig kun je het ook zelf maken! Dit doe je eenvoudig met een paar huis-, tuin- en keukenspullen. Leuk voor de kinderen om lekker mee te spelen en bijvoorbeeld een mini-Olaf te maken!
Zelf sneeuw maken is niet moeilijk!

Misschien heb je de ingrediënten voor de sneeuw al in huis, anders kun je ze gewoon bij de supermarkt halen. Je kunt de sneeuw op meerdere manieren maken, we hebben twee methodes voor je op een rijtje gezet.
Methode 1: Maïzena en scheerschuim
Pak een bak of grote kom en strooi hier een heel pakje maïzena in. Spuit er vervolgens steeds een klein beetje scheerschuim bij, en kneed dat telkens door de maïzena. Doe dit net zolang tot je een compacte maar kneedbare bal kunt maken, die goed blijft plakken. Klaar is je sneeuw! Grappig is, dat het ook best koud aanvoelt. En het ruikt ook heerlijk!

Tip: laat de kinderen een schort dragen als ze met de nepsneeuw spelen, het kan een vieze boel worden...Methode 2: bloem, zout en olijfolie
Meng twee kopjes bloem met één kopje keukenzout en roer dit met een lepel door elkaar. Voeg 2 eetlepels olie toe (ik had olijfolie staan, maar andere olie kan ook) en roer weer goed. Daarna een kopje lauw water langzaam toevoegen en blijven roeren. Nu kun je gaan kneden tot je een soepele bal hebt. Is de bal te droog, voeg dan een klein beetje water toe. Te natte bal? Doe er nog een beetje bloem bij. Klaar! Extra leuk: voeg vóordat je gaat kneden glitters toe aan de sneeuw voor een glinsterend sneeuweffect!

We zijn benieuwd wat jullie met de ‘sneeuw’ maken! Laat je ons jullie prachtige sneeuwcreaties zien via susanne@kidsproofplus.nl? 

Tip: zou je nu ook wel op wintersport willen zijn? Met de tips uit deze blog haal je wintersport naar huis!

Naar de website