Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Even voorstellen: Sitemanager Susanne

9 september
Kidsproofplus.nl is een nieuw platform met de leukste, fijnste en meest verrassende toegankelijke uitjes voor kinderen! Sitemanager Susanne stelt zich aan je voor.
Susanne Frens is de drijvende kracht achter Kidsproofplus.nl: “We hopen veel ouders van kinderen met een extra zorgbehoefte dagelijks, wekelijks of maandelijks te inspireren om er samen op uit te gaan. In de buurt of net een beetje verder. Omdat het zó leuk is om samen Nederland te ontdekken! Mede dankzij de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) hebben we dit platform kunnen realiseren. En we zijn enorm trots op het resultaat!

Als moeder van drie kinderen (7, 6 & 4 jaar) ben ik altijd op zoek naar leuke en verrassende uitjes.  Sinds 2014 werk ik voor Kidsproof.nl en heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Maar ik realiseerde mij ook dat er een groep ouders is die behoefte heeft aan méér dan alleen een korte omschrijving van een uitje of locatie. Bijvoorbeeld omdat je een kind met handicap of beperking hebt. En zo ontstond Kidsproofplus.nl, waar we nét dat stapje verder gaan, waar je alléén toegankelijke uitjes vind en waar we je méér specifieke informatie hierover geven.”

Susanne werd verrast tijdens haar zoektocht naar toegankelijke uitjes: “Het is mooi om te zien hoeveel speciale initiatieven er zijn en dat steeds meer kindvriendelijke locaties toegankelijk worden of toegankelijke activiteiten aanbieden. Met Kidsproofplus.nl stimuleren we ook andere Kidsproof-locaties om toegankelijk te worden, zodat er steeds meer leuke uitjes bijkomen.”

Ambassadeurs gezocht

Via de site, de social media kanalen en de nieuwsbrief van Kidsproofplus.nl kun je alle tips volgen. Susanne is blij met elke tip of hulp die ze aangeboden krijgt. “Alleen met hulp van andere ouders kunnen we het meest complete overzicht krijgen. Mis je nog een tip? Stuur dan een mailtje naar redactie@kidsproofplus.nl. Heb je een uitje bezocht en wil je ouders laten weten wat je ervan vond of waar ze op moeten letten? Onder de tips kun jij je reactie en aanvullende adviezen delen, handig voor andere ouders!

Ook zoeken we nog enthousiaste ambassadeurs: gezinnen die tips doorgeven, zelf uitjes en locaties testen en/of als Kidsproofplus-reporter op stap willen en een blog willen schrijven over hun ervaringen.

Zo kunnen we de komende jaren hopelijk héél veel inspirerende tips met je delen!”
Veel plezier en mooie uitjes gewenst!