Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

10x tips voor kinderen om geld in te zamelen voor Oekraïne

9 maart
Is jouw kind ook veel bezig met de oorlog in Oekraïne? Via Giro555 wordt zoveel mogelijk geld ingezameld om de mensen daar te helpen en veel kinderen willen daar een handje bij helpen. Hoe kunnen zij meehelpen? Wij hebben 10 ideeën op een rijtje gezet om geld in te zamelen.

Bakken voor Oekraïne

Iedereen houdt van koekjes en cupcakes! Een goed idee dus om deze te verkopen en zo geld op te halen. Maak bijvoorbeeld koekjes met gele en blauwe M&M's of cupcakes met gele en blauwe fondant. Misschien willen jullie wel de ingrediënten doneren?

Make love not war

We kunnen allemaal wel wat extra liefde gebruiken in deze tijd. Schrijf een heleboel lieve boodschappen op en verkoop deze voor een klein bedrag. 'Je hebt een uitzonderlijk mooie lach', 'een zonnestraaltje voor jou', 'jij bent fantastisch', 'trek iets positiefs aan, dat past altijd' en ga zo maar door! Online vind je voldoende inspiratie voor vrolijke berichtjes. Het is extra leuk om de briefjes mooi te versieren. 

Heitje voor karweitje

Er is vast wel iemand in de buurt waarvoor jouw kind een klusje kan doen. Denk aan blaadjes harken, glaswerk weggooien, de hond uitlaten of boodschappen doen. Voor iedere leeftijd is er wel een klusje te bedenken. Ook leuk: maak een ‘menukaart’ van klusjes met de prijs erachter.Lege flessen inzamelen

Ga op pad met een bolderwagen of big shopper en haal lege plastic flessen op in de buurt. Hoe meer, hoe beter! Bij de supermarkt ruil je de flessen om voor statiegeld. En dat geld doneer je natuurlijk aan Giro555.

Knutselen

Heb je thuis een echte knutselkont zitten? Ga dan aan de slag voor Oekraïne! Armbandjes, geel-blauwe hartjes van strijkkralen, sleutelhangers; je kunt het zo gek niet verzinnen! Verkoop de knutsels langs de weg, aan de familie of via social media.

Kraskaartjes

Ook leuk: zelfgemaakte kraskaarten. Na het open krassen ontdekt de ontvanger hoeveel ze moeten doneren aan Oekraïne. Een eigen kraskaart maken is heel simpel:

Knip een stukje bakpapier uit, plak hier een strook doorzichtig (breed) tape op en beschilder het tape. Je kunt het beste 2 lagen verf gebruiken en tussendoor even laten drogen. Teken op de achterkant een leuk vormpje (bijvoorbeeld een hartje) en knip deze uit. Maak van een stuk papier een leuke kaart met in het midden het te doneren bedrag. Verwijder het bakpapier van jouw vormpje en plak deze over het bedrag.

Tip: schijnt het bedrag toch nog door? Breng dan nog een laagje verf aan. Bij donkere verf zal je dit minder snel hebben.

Auto wassen

Favoriet bij heel veel kinderen: de auto wassen. Open dit weekend voor één dag je eigen car wash. Laat aan alle familie en vrienden weten dat hun auto blinkend schoon wordt in ruil voor een donatie aan Giro555.Nagels lakken

Heb jij een geduldig kind? Dan is nagels lakken voor dit goede doel misschien wel iets. Je hebt alleen verschillende kleurtjes nagellak en een goede plek om te zitten nodig. Wie wil er nou geen mooie nagels voor het goede doel?

Rara hoeveel zit erin?

Stop heel veel snoepjes in een grote pot en maak hiervan een foto. Stuur de foto via WhatsApp en social media naar familie en vrienden. Voor een donatie mogen ze raden hoeveel erin zit. De winnaar krijgt natuurlijk de gevulde pot.

Superster voor een dag

Kan jouw kind bijvoorbeeld goed dansen, zingen, muziek maken of goochelen? Geef dan een optreden voor Oekraïne! Maak een mooi bordje, zorg voor een schaaltje waar de donaties in kunnen en ga op een druk pleintje staan. Dat is nog eens je talent goed gebruiken!

Heel veel succes!

PS. Zijn jullie ook een leuke actie gestart? Laat het ons weten via susanne@kidsproofplus.nl of via Instagram. Wij delen graag jullie actie om andere gezinnen te inspireren!
Naar de website