• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Onze kerstvakantietips!

20 december
Pret in de kerstvakantie! Nog even een week vol kersthapjes maken voor school, kerstkaarten versturen en kerstinkopen doen. Daarna 2 weken kerstvakantie! Benieuwd wat er bij jullie op de planning staat. Hieronder een paar van onze aanraders!

Fijne kerstvakantie! Liefs, Susanne
Erik of het klein insectenboek
Deze muzikale familievoorstelling (8+) in de kerstvakantie is een geremixte versie van Bomans’ klassieker over het fantasierijke jongetje Erik Pinksterblom. Bij de voorstelling van 30 december is er live audiodescriptie.

Naar Stadsschouwburg Utrecht ->   Kom samen schaatsen!

Op elf schaatsbanen in heel Nederland kunnen kinderen met of zonder beperking een gratis schaatsclinic volgen. Je gaat een leuk schaatsspel doen, een parcours afleggen en natuurlijk een paar rondjes maken over de baan!

Ijspret gegarandeerd ->Kerstkaarten knutselen
Hoe gezellig is het om samen kerstkaarten te maken? Daar worden de ontvangers gegarandeerd vrolijk van! Wij verzamelden 14 creatieve, maar vooral super makkelijke ideeën om samen met kinderen kerstkaarten te maken.

Knutsel erop los ->29x kersttradities Welke kersttradities hebben jullie thuis?
Elk jaar samen de kerstboom optuigen, of samen een adventskalender maken? Misschien is dit wel hét jaar om een nieuwe traditie te beginnen. Wij hebben 29 ideeën op een rij gezet!

Blog vol inspiratie ->

Genieten in het theater
Deze kerstvakantie kun jij ultiem genieten van de mooiste, tofste en leukste theatervoorstellingen. Bijvoorbeeld Kruimeltje, Charlie and the Chocolate Factory en nog veel meer! Bekijk ze allemaal in onze Uitagenda.

Naar alle voorstellingen ->

Beleef het oude Egypte
In het Rijksmuseum van Oudheden kun je van alles te weten komen over het oude Egypte, het land van de farao’s! Speciaal voor kinderen met een visuele beperking is er nu een gloednieuwe rondleiding en workshop.

In Leiden te bezoeken ->Verzetsmuseum Junior 9+
In het Verzetsmuseum Junior maak je kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. Het museum is toegankelijk voor slechtziende en slechthorende kinderen!

Gidsslijnen, audio & video tours ->Speeltuinbende doe-boek
Is jouw kind ook gek op buitenspelen met andere kinderen en zijn jullie nog geen betalend lid van de Speeltuinbende? Sluit je nu aan en ontvang het speciale Winter Doeboek vol samenspeeltips, winacties en spelletjes!

Sluit je ook snel aan! ->

Naar de website