Kom samen schaatsen!Terug naar het overzicht

Kids met een fysieke beperking kunnen bij 16 ijsbanen in Nederland deelnemen aan de schaatslessen!
Heb je altijd al willen leren schaatsen? Komend seizoen kunnen kinderen met een fysieke beperking bij 16 ijsbanen in Nederland deelnemen aan de schaatslessen. Je kunt daarbij gebruik maken van een cool hulpmiddel: het schaatsframe. Dus wil jij ook meedoen met de ijspret? Meld je snel aan!

Hoe werkt het?
Een schaatsframe is een frame met een zitje, een stuur en drie ijzers. Ook als je niet zelfstandig kunt staan of bewegen, kun je hiermee wel glijden over het ijs: je zit stevig op het frame, zet je af met spikes onder je voeten en daar ga je!

 

Dankzij dit coole sporthulpmiddel schaatsen kinderen met een beperking samen met leeftijdsgenoten zonder beperking. Samen Schaatsen dus!

Het Samen Schaatsen is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer hebben al 500 kinderen even kunnen proberen hoe het voelt. Dat was een groot succes. Zoals een van de deelnemers zei: “Als gehandicapt kind kun je gewoon blij schaatsen. Weer een stapje dichter bij een gewoon kind zijn!”

Daarom maakt de organisatie het mogelijk dat je komend seizoen op 16 ijsbanen op een schaatsframe kunt meedoen met inclusieve schaatslessen. Ook kun je een schaatsframe huren om vrij te schaatsen.

Meld je snel aan
Op deze pagina zie je bij welke ijsbanen je samen kunt schaatsen. Wil je meer weten over de lessen en de mogelijkheden? Check dan de website van de deelnemende ijsbaan in jouw regio of neem persoonlijk contact met ze op.

Het aantal schaatsframes is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Stichting het Gehandicapte Kind

Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
Openingstijden en kosten Gratis Naar de website Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen