• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

“Ik mis een avondje weg”

1 juli
Een avondje weg in coronatijden is lang niet zo vanzelfsprekend, zeker omdat de kinderen natuurlijk ook thuis blijven van school of opvang. Larisa schreef een blog over haar ervaringen met Zorgoppas, een oppasdienst speciaal voor kinderen met gedragsproblemen, autisme, een ontwikkelingsachterstand, een fysieke of zintuiglijke beperking, een verstandelijke beperking of een chronische ziekte.

Onrustig voel ik me en ik kan niet zo goed aangeven waarom. Erg fijn dat we allebei thuis kunnen werken, ik beneden, Bram boven. Juul en Kris krijgen online les en ze pikken het goed op. Stan mag aangepast naar de opvang zonder therapeuten, niemand mag erin. De kinderen kunnen zich ook goed vermaken gelukkig. Waarom voel ik me dan zo onrustig en slaap ik slecht?

Echt even lekker samen lunchen of uiteten dat mis ik. Met z’n tweetjes kletsen over vanalles en een wijntje op het terras.

Onze oppas Sydney appt dat zij Stan mist. Ze vraagt of ze even langs mag komen en mag zwaaien voor het raam. We overleggen en omdat zij geen klachten heeft en wij ook niet, komt ze even gezellig in de tuin een theetje drinken. Stan herkent Sydney direct en laat een brede glimlach zien. Ze heeft zo super lief zelfs een cadeautje voor hem bij.

Niet alleen Stan was blij haar te zien, maar ook Kris. Ze kwam speciaal eerder terug van haar vriendinnetje. Ze maakte snel even een armbandje en een tekening. Samen kletsen we over het coronavirus, over school, de vakanties, het oppassen en het missen van de avondjes weg.

Ze stelde iets voor: “ ik kan Stan toch meenemen voor een wandeling zodat jullie kunnen klussen aan de nieuwe deuren! “Of ik neem hem mee naar mijn huis, geef hem daar eten, zodat jullie samen kunnen lunchen of dineren”. We pakken onze agenda en prikken een datum voor het eerstvolgende weekend in de middag. We bestellen een heerlijke lunch bij ons favoriete restaurant en genieten even samen!

Sydney loopt met Stan in de rolstoel naar haar huis. Een heerlijke wandeling van een half uurtje. Zo is hij lekker even buiten. Ze stoppen bij de lammetjes. Stan moet altijd hard lachen om de geluidjes die zij maken. Ze geeft hem rustig eten bij haar thuis en wandelt na 2 uurtjes weer terug naar huis.

Meer weten over Zorgoppas.nl? Lees hier meer informatie!