• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Cadeau-inspiratie voor de feestdagen

25 november
Het Knuffelkontje verzamelden hun favoriete speelgoed voor ons, dat ook superleuk is voor kinderen met een beperking. Deze cadeautjes zijn ideaal om te geven met de feestdagen!
5x favoriete cadeautjes

Bij de webshop Het Knuffelknotje heb je een ruime keuze aan kwalitatief, leuke en educatief speelgoed. Bij het samenstellen van het assortiment houden ze er rekening mee dat kinderen met een beperking of achterstand er ook mee kunnen spelen. Spelen is namelijk een leuke manier om jezelf te ontwikkelen en kan kinderen helpen om om te gaan met hun beperking. Daarnaast is het een goede manier om spelenderwijs je gevoelens te uit of juist lekker te ontspannen.

De webshop heeft speelgoed die de motoriek stimuleert of die je kind juist helpt om de creatieve kant van zichzelf te ontdekken. Wij delen onze 5 favorieten speelgoedstukken voor deze feestdagen!


1.Bubbelbuis

Deze mooie snoezelbubbelbuis is maar liefst één meter hoog! In deze mooie buis zwemmen acht vissen tussen alle mooie bubbles, waar ondertussen ook nog de kleur van het licht verandert. Dit stimuleert communicatieskills en de visuele ontwikkeling door het volgen van de bubbels en vissen. De bubbelbuis is ideaal als nachtlamp, maar ook zeer geschikt in een rusthoekje of snoezelkamer. 2.Fiber lichtjes

Fiber lichtjes zien er erg fascinerend uit, zeker als de fiber sprietjes ook nog een klein beetje bewegen doordat je er voorzichtig met je hand doorheen bent gegaan. Ook het gevoel van deze kleine sprietjes op je hand is een heerlijke tactiele prikkel. Deze Fiber Optic Light Ice verandert telkens van kleur. Door 'de 'ijsblokjes' onderin de voet krijg je een mooi schouwspel van kleurovergangen. Het staat prachtig in een kinderkamer, snoezelkamer, of op het bureau als blikvanger.


3.Zaklampboekje

Bij Het Knuffelkontje vind je hele toffe en leerzame boekjes. Een voorbeeld hiervan is Speuren in de ruimte. Dit is een prachtig zoek- en voorleesboek. Astronaut André is zijn zonnebril kwijt. Waar is dat ding toch gebleven? Om hem te vinden gaat hij terug naar alle plekken in de ruimte waar hij die dag is geweest. Jouw kind kan gelukkig meezoeken! Pak de kartonnen zaklamp en speur met André door de ruimte. 
4. Easy Hold lach spiegel

Dit is leuk! Kijk in de lachspiegel en je ziet jezelf onderste boven. Hoe kan dat? Draai de spiegel om en het lijkt wel of je in een vissekom zit, zo bol!
5.Whirly Squiqs

Whirly Squigz van Fat Brain Toys is een set van drie kleurrijke siliconen spinners met zuignap. Baby's  pakken ze vast en verkennen de unieke contouren van deze spinner squigz met hun handjes of hun mond.

Plak ze eens op een glad, vlak, niet-poreus oppervlak - zoals een badkamermuur, een tafelblad of een raam - geef ze een draai en ... whie! De zintuigen worden volop geprikkeld. Dit bijzondere product stimuleert de fijne motoriek en sensorische verkenning.Wat een fijn speelgoed! Het zijn leuke ideeën voor pakjesavond, of voor kerst!

TIP: ben jij op zoek naar inspiratie om thuis leuke activiteiten met kinderen te doen? Neem een kijkje op onze Thuispagina!

Naar de website