• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

25x pakjesavond vieren in coronatijd

18 november
Het is 5 december: sinterklaasavond. Dit jaar kunnen we de verjaardag van Sinterklaas helaas niet groots vieren met familie en vrienden. Met deze tips voor sinterklaasavond maak je er thuis een tóch een geweldig sinterklaasfeest van met het gezin.
25x pakjesavond in coronatijd
1. Gewoon gezellig met elkaar! Vier Sinterklaas met je eigen gezin voor de houtkachel. Samen cadeautjes uitpakken, liedjes zingen en chocolademelk drinken met pepernoten erbij. Met de komende 24 tips maak je er een onvergetelijke avond van.

2. Maak samen een doorgeef surprise voor een speciaal iemand. Maak één grote doos en stop daar een rijmpje en verrassing in, daarna geef je de doos door aan persoon 2. Ook die stopt er weer een cadeautje bij. Vervolgens gaat de doos naar persoon 3… enzovoorts. Op 5 december mag de surprise uitgepakt worden.

3. Spreek gedichtjes in voor iedereen die er niet bij kan zijn op pakjesavond. Stuur het filmpje op 5 december door als verrassing.

4. Stuur familie of vrienden een sinterklaasverrassing en gedicht via de post om open te maken tijdens sinterklaasavond.

5. Organiseer een Sinterklaas drive-thru. Als Sinterklaas de zak bezorgd heeft, kunnen alle vrienden en familie in de auto langsrijden om hun cadeautjes op te halen.
6. Daar wordt aan de deur geklopt! Vul een zakje met (zelfgemaakte) cadeautjes voor je buren, familie of andere lieve mensen. Bons hard op de deur, laat het zakje achter en kruip zelf achter een bosje om te zien wat er gebeurt.

7. Nodig Sinterklaas uit om op 5 december te (video)bellen. Hoe kan je Sinterklaas uitnodigen? Gewoon met een briefje in je schoen natuurlijk!

8. Deze tip is voor Piet: verstop dit jaar alle cadeautjes door het huis, en maak er een pakjesspeurtocht van.

Misschien kom je onderweg ook nog wel hele mooie, versierde 5 decemberhuizen tegen!

9. Misschien heeft Sinterklaas per ongeluk een pakje bezorgd bij familie of vrienden? Bel op 5 december een rondje om dat na te vragen. Zo heb je ook gelijk iedereen gezellig gesproken.

10. Opa en oma zijn vast heel nieuwsgierig welke cadeautjes er allemaal in de zak van Sinterklaas zitten. Laat de kinderen videobellen met opa en oma tijdens het uitpakken. Zo zijn ze er toch een beetje bij.
11. Nomineer elkaar voor grappige sinterklaasuitdagingen op 5 december. Bijvoorbeeld de hoogste toren bouwen van kruidnoten, een filmpje maken als je een sinterklaasliedje zingt… Als de opdracht goed voltooid is, mag je iemand anders nomineren.

12. Voor als het droog weer is; richt voor het raam een knus plekje in met dekentjes, stoelen, warme choco en eventueel een vuurkorf. Dan kan de familie toch een beetje meekijken naar het openen van de pakjes.

13. Leuk! Trek digitaal lootjes en bezorg de surprise op 5 december bij elkaar voor de deur.

14. Bezorg op sinterklaasavond een zelfgemaakte sinterklaasslinger bij opa en oma. Zo hebben zij ook een beetje feest in huis.

Tip: ben jij een echte knutselfan? Bij onze blogs vind je nog heel veel andere knutselideeën! 

15. Ook leuk: bak zelf lekkere kruidnoten en breng zakjes rond bij jouw favoriete mensen.
16. Vraag met de hele straat of Sinterklaas langskomt. Misschien komt de Sint langswandelen en aankloppen om de zak met cadeautjes te bezorgen.

17. Vraag Sint en Piet om een videoboodschap in te spreken voor de kinderen en speel deze af op pakjesavond. Je kunt dit zelfs online bestellen!

18. Oeps, Piet heeft er een zooitje van gemaakt. De pakjes zijn verstopt in huis, maar Piet heeft de verkeerde aanwijzingen bezorgd. De aanwijzingen zijn verwisseld met die van een ander gezin. Via videobellen kunnen jullie tóch de juiste hints uitwisselen.

19. Laat een speciaal sinterklaasmenu bezorgen door een lokale eetgelegenheid. Makkelijk en lekker!

20. Haal de meeste gekke kruidnootsmaken in huis en hou een kruidnotenproeverij op 5 december. Als je de smaak goed gokt, mag je een cadeautje uitpakken.
21. Als je nog wat kruidnoten overhoudt, kun je er een lekkere pepernotentaart van bakken!

22. Organiseer een pietendisco voor het gezin. Wie kan het gekste dansen en springen?

23. Zijn de kinderen al wat ouder? Trek lootjes met je eigen gezin en maak een surprise voor elkaar met een klein cadeautje erin.

24. Laat de kinderen zichtzelf verkleden als Sinterklaas of Piet en een zelfbedacht toneelstuk opvoeren op 5 december. Leuk om te filmen voor opa en oma!

25. Of hou gewoon een sinterklaasfilm marathon! Lekker met zijn allen op de bank onder een dekentje.

Hoera, de Sint is jarig! Vieren jullie de verjaardag van Sinterklaas ook elk jaar op 5 december? Dit jaar vieren we sinterklaasavond alleen met het gezin, zonder familie en vrienden. Super jammer! Maar met deze tips wordt het toch een feestje als jullie de zak van Sinterklaas uitpakken. Lees hier onze tips voor een coronaproof pakjesavond. Met leuke activiteiten om op 5 december te doen en speciale spelletjes voor het uitpakken van cadeautjes.

Veel plezier op pakjesavond!

Wil jij vaker toffe inspiratie voor kinderen? Schrijf je in voor de Kidsproofplus nieuwsbrief!
Naar de website