Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Kom onbeperkt plezier maken op De Grote Samenspeeldag

17 mei
“Wat ik echt fantastisch vind is dat allemaal verschillende kinderen hier met elkaar kunnen samenspelen. Of je nou in een rolstoel zit of gewoon loopt, het maakt niet uit. Echt iedereen kan meedoen.” Dat vertelde een enthousiaste ouder aan mij na De Grote Samenspeeldag in 2021. En dat is precies waarom De Speeltuinbende elk jaar De Grote Samenspeeldag organiseert, dit jaar op zondag 26 juni in Nieuwegein.
De Grote Samenspeeldag

Elk kind speelt mee

Spelen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor je ontwikkeling. En voor de meeste kinderen gaat dat heel vanzelfsprekend; ze spelen gewoon, overal en altijd, wanneer ze maar kunnen. Maar helaas geldt dat niet voor veel kinderen met een beperking. Zij staan vaak langs de zijlijn, omdat speelplekken voor hen niet toegankelijk zijn of omdat ze zich niet welkom voelen. Dat raakt niet alleen kinderen met een handicap, maar ook hun ouders, broertjes en zusjes. Want als één kind niet kan meedoen, kun je ook als gezin niet meer meedoen.

Challenges en snoezelen

Op De Grote Samenspeeldag zorgt De Speeltuinbende ervoor dat elk kind kan meedoen. Er is voor iedereen iets te beleven: Je kunt muziek maken met de artiesten, of je rolstoelskills verbeteren – trouwens ook heel leuk als je geen rolstoel hebt! Je kunt samen challenges aangaan, jezelf op de foto zetten met de fotospiegel, gamen, snoezelen, watersporten met Sailwise, circustrucs leren en nog veel meer!

De Grote Samenspeeldag

Spelbegeleiders

Verder zijn het terrein en de activiteiten zo goed mogelijk rolstoeltoegankelijk en wordt er gezorgd voor aangepaste sanitaire voorzieningen. En er zijn professionele spelbegeleiders aanwezig; zij zorgen ervoor dat elk kind een onvergetelijke dag heeft en niemand buiten spel staat.

 

Workshop en foodtrucks

Ook voor jou als ouder is er van alles te beleven. Je kunt aansluiten bij de inspirerende workshop, waar deskundigen laten zien hoe je kinderen kunt stimuleren om samen te spelen. En natuurlijk kun je genieten van de food trucks, de artiesten, de prachtige locatie én je spelende kind.

Zin in een dagje onbeperkt plezier maken voor het hele gezin? Kom op zondag 26 juni naar De Grote Samenspeeldag. Het aantal kaartjes is beperkt dus meld je snel aan! 

Cerunne Bouts

Cerunne Bouts
Bendeleider van de Speeltuinbende

Tot 26 juni bij De Grote Samenspeeldag!

TIP: ben jij tot die tijd op zoek naar fijne, toegankelijke speeltuinen? Neem een kijkje op onze pagina Dagje Weg - Speeltuin en actief!

Naar de website