Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Dolfinarium en autisme

5 maart
Vandaag is het zover, we gaan naar het Dolfinarium..........
Vooraf hebben we met elkaar de website van het Dolfinarium bekeken en we hebben er zin in. Als moeder ben ik voor dit soort dagjes uit toch altijd wel gespannen. Wat moet ik doen als mijn kind overprikkeld raakt. Zou het gaan lukken? Lopen we het risico dat we na een half uur weer moeten vertrekken omdat het te druk is voor onze dochter? Kortom, best veel zorgen om een hopelijk leuke dag mee te beginnen.Gelukkig wordt ik gerustgesteld door het Dolfinarium. Op de website geeft het Dolfinarium aan dat bezoekers met autisme gebruik mogen maken van de regeling voor bezoekers in een rolstoel. Zo vermijd je de wachtrij. Wij hebben nog geen autipas. Het Dolfinarium vind dat geen probleem. Zij regelen een vervangend bewijs. De medewerkers geven je graag voorlichting over het tijdschema en welke minder druk zijn. Wauw, dat geeft rust! We staan er niet alleen voor. Onze kids zijn meer dan welkom en er wordt meegedacht.

Aangekomen bij het Dolfinarium blijkt dat het erg rustig is. Het stormt en dat zorgt ervoor dat veel mensen ervoor kiezen thuis te blijven. We starten met een lekker kopje warme chocomel met slagroom. Met het handige schema dat wij hebben gekregen maken we een planning voor de komende 3 uur. Vol goede moed starten we bij de dolfijnenshow. Onze dochter kiest ervoor om op een rustige plek te gaan zitten. Ze geniet van de muziek, lichten en de Dolfijnen. Wat knap van haar!Daarna maken we een rondje langs alle dieren. Een andere show zit er helaas niet meer in. De indrukken waren te heftig voor onze dochter. Even rustig aan dus. Maar dat geeft niets, we vermaken ons toch wel. We aaien de roggen, kijken bij de zeeleeuwen en lachen met de Walrussen. Het nemen van de lift naar de Onder Odie Zee blijkt toch wat te spannend. We besluiten dan eerst even te gaan lunchen. Op deze manier kan zij ook even alle indrukken verwerken. En na een heerlijke lunch lukt de Onder Odie Zee dan ook nog. Achter de glazen wanden zien we allemaal Dolfijnen langs zwemmen. Als afsluiter lopen we nog even langs de souvenirwinkel om iets klein uit te zoeken. Dat hebben mijn kids zeker verdient. Uiteindelijk hebben we 2 ½ uur genoten, op onze eigen manier, met een positief en trots gevoel! Op naar meer leuke dagjes uit!

Nog meer leuke blogs lezen? Klik dan snel door naar de blogpagina! Vergeet ook niet regelmatig een kijkje te nemen op onze events-pagina. Daar proberen we zoveel mogelijk laatste uitjes voor je te verzamelen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken of te gaan ondernemen! Of je klikt op onze dagje-weg pagina voor uitjes die het hele jaar door te doen zijn en dat kun je dan mooi inplannen in jullie schema.