Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Jantje Beton Speelbeweging: tips voor samen spelen

22 november
Wat is het toch fijn om samen met andere kinderen buiten te spelen en nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken! Dat is niet altijd even makkelijk, maar gelukkig heeft Jantje Beton hele fijne samenspeeltips en challenges bedacht die daar zeker bij helpen. Wij verzamelden samen met Jantje Beton een paar van onze favoriete tips! Veel speelplezier!
Jantje Beton Speelbeweging

Challenges van Jantje Beton
De Jantje Beton Speelbeweging heeft veel toffe challenges. Dit zijn korte opdrachten waar kids direct mee aan de slag kunnen: een wedstrijdje springtouwen of het bedenken van een trucje. Bekijk een heleboel challenges!

Speelbeweging
Foto: Willeke Kieft.

Een boel speelinspiratie
Ook verzamelt de Speelbeweging een boel speeltips: deze zijn wat uitgebreider dan de challenges en er zitten meer regeltjes aan. Tof: kids met een beperking hebben meegeholpen om de tips inclusiever te maken! Naar alle speeltips.

Speelbeweging
Foto: Willeke Kief

Speelstijltest van Jantje Beton Speelbeweging
De Speelbeweging heeft zoveel fijne tips om heerlijk buiten te spelen! Ben jij benieuwd welke tips het beste bij jou passen? Doe dan snel de Speelstijltest van Jantje Beton! Kun je niet wachten om naar buiten te gaan? Gebruik de filters en vind supersnel de leukste tips voor jou. En daarna… lekker naar buiten!
Doe de Speelstijltest hier! 

Speelstijltest

4x Challenges & Speeltips

1. Binnenspelletjes voor buiten
Veel spelletjes die jij gewend bent om binnen te doen, kunnen ook prima buiten! Teken zelf een spelbord van Ganzenbord of de cirkels van Twister met stoepkrijt op de grond en speel de spelletjes zoals jij ze van binnen kent!
Klik hier voor nog meer ideeën.

Binnenspelletjes

2. Zo vaak mogelijk
De challenge 'zo vaak mogelijk' is voor de doorzetters! Lukt het jou om 50x over te slaan met een ballon of om 10x de lat te raken met een bal of ballon? Verzin samen nog meer challenges om zo vaak mogelijk te doen! Wie daag jij uit?
Welke challenges ga jij doen?

Zo vaak mogelijk

3. Stokkenmonsters maken
In de natuur kun je ontzettend veel schatten vinden, denk aan stokken, stenen en bladeren. Hiermee kun je heerlijk knutselen! Maak bijvoorbeeld een stokkenmonster. Wie maakt het grootste en engste monster?
Zo bouw je een stokkenmonster.

Stokkenman

4. Annemaria Koekoek
Bij deze speeltip staat één persoon apart van de groep. Wanneer die persoon met de rug naar de groep staat 'Annemaria Koekoek' roept, mag de groep dichterbij komen. Sta wel stil voordat de persoon je ziet! Wie is als eerste aan de overkant? Lees hier de hele uitleg.

Annemaria Koekoek

Onbeperkt spelen, ook als je een beperking hebt
Kinderen met een beperking willen ook buitenspelen! Ze willen klimmen, schommelen, lachen en samenspelen. Urenlang. Ze zijn er helemaal klaar voor. Nu de speelplekken nog: negen van de tien speelplekken zijn niet geschikt voor deze kinderen. Jantje Beton, het Gehandicapte Kind en 50 beloftemakers gaan dit veranderen. Zij bundelen hun krachten om van speelplekken een plek te maken, waar niemand wordt buitengesloten en waar iedereen zich welkom voelt. Lees hier meer informatie over onbeperkt spelen.

TIP: Wist je dat je bij onze Dagje Weg - pagina al een heleboel fijne speeltuinen vindt die toegankelijk zijn voor kids met een beperking? 

Naar de website