• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Speciale Sinterklaasactiviteiten 2023

13 november
Het is weer zover, het leukste kinderfeest van het jaar is in aantocht! Welke activiteiten ga jij dit jaar ondernemen en aan meedoen? Er is echt weer volop keuze om je helemaal onder te dompelen in het sintgevoel.
Sinterklaasblog 2022 kidsproof plus
De komende periode zullen we deze blog continu blijven updaten met toffe en leuke Sinterklaasactiviteiten. Kom dus regelmatig even langs om deze updates te lezen!

Het Sinterklaasjournaal

Volg alle avonturen die Sinterklaas en de pieten dit jaar beleven op tv! Het Sinterklaasjournaal start op 13 november op NPO 3.


De landelijke intocht van Sinterklaas

Dit jaar is er weer een grote landelijke intocht van Sinterklaas in Gorinchem. De sint komt aan op 18 november, je kunt deze ook live op televisie volgen. En wist je dat er bij heel veel intochten in Nederland Glutenvrije Pieten meelopen? Je vindt ze hier!Sinterklaas Tjoepies

Wat leuk! Wibigje verkoopt nu toffe vrolijke Sinterklaas tjoepies (sondepads)! Naast tjoepies met dieren, je eigen naam of vrolijke figuurtjes, kun je nu ook hele leuke Sinterklaas Tjoepies kopen! Kies jij voor een tjoepie van de Sint, een piet of zijn paard?

Huis van Sinterklaas

Sinterklaas logeert dit jaar weer in Museum Catharijneconvent. Alle kinderen t/m 8 jaar, én hun ouders, opa’s en oma’s, juffen en meesters zijn van harte uitgenodigd! Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas is ook geschikt voor kinderen (of ouders) met een visuele beperking. Verder zijn er op 5 december twee prikkelarme rondleidingen te volgen.Prikkelarm Sinterklaasfeest

Wist je dat er een schat is gevonden in Kasteel Heeswijk? De pieten zijn vast vooruitgesneld om de bijzondere voorwerpen te bekijken. Wat vind jij van de gekke vondsten? Gebruik al je zintuigen en neem de komende weken een duik in de Sinterklaastraditie. 21 t/m 24 november en 28 november t/m 1 december is het museumbezoek ook prikkelarm mogelijk.

SinterKamers met Goochelaar Joost

Goochelaar Joost maakt hij er altijd een dolle boel van! Deze heerlijke goochelshow, in Sint thema, is gericht op de belevingswereld van de kinderen (4+). De kinderen zullen verwonderd staan te kijken naar alles wat er gebeurt op 19 november bij Theater de Kamers.

Prikkelarme ochtend in het Pietendorp

Het Zuiderzeemuseum organiseert dit jaar de zestiende editie van Pietendorp. Er staan vele, vrolijke Pieten klaar om samen met de kinderen te spelen en de verjaardag van Sinterklaas voor te bereiden. Nieuw deze editie is een prikkelarme ochtendopenstelling op 25 november!

Sinterklaas in FutureLand

Kom langs bij FutureLand, ontmoet Sinterklaas en bekijk de hulpschepen die jouw pakjes brengen met eigen ogen. Op het programma staan ook een rondvaart en een knutselworkshop. Zowel het informatiecentrum als de rondvaartboot zijn volledig rolstoeltoegankelijk. Daarnaast zijn hulphonden van harte welkom.

Nog niet up-to-date voor 2023


Sinterklaas-thema-weekend van Kinderfonds!

Echte qualitytime met en voor het hele gezin en samen herboren en vol energie weer naar huis met prachtige herinneringen. Vrijdag 25 tot maandag 28 november 2022 vind dit geweldige thema-weekend plaats. Ontmoet de Sint op een relaxte manier en geniet van heerlijk eten!

Het Landgoed van de Sint

Bezoek het Landgoed van de Sint en help de pieten. Speciaal ook voor kinderen met een beperking.

Heb je altijd al eens willen zien waar Sinterklaas nu logeert samen met zijn Pieten als hij in het land is? Nou dat kan! Breng een bezoekje aan het enige echte Landgoed van de Sint. Gasten met een beperking kunnen reserveren voor zondag 13 november, vrijdag 18 november en woensdag 23 november. 

Je kunt ook deze leuke Sinterklaasblogs nog even lezen! Sinterklaasspelletjes, 8x Sinterklaassurprises maken en Haal je pietendiploma: 26 opdrachten voor thuis!

Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en krijg je alle speciale thema-nieuwsbrieven zo in in je inbox!