Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Tips voor thuis

5 januari
En daar zijn we weer... thuis. Voor sommigen geen uitzondering op de dagelijkse werkelijkheid, maar wel binnen een hele andere situatie. Een bijzondere tijd, voor velen zwaar en ook spannend. In Veine Magazine schreef Susanne Frens een column met tips in dit thema. En die is nu ook op Kidsproofplus.nl te lezen. Hoe gaan jullie je de komende tijd vermaken?

Bij ons thuis was het een flinke puzzel met 3 kindjes en een man thuis, maar vooral ook een dierbare periode. We hebben heel veel spelletjes gespeeld, gewandeld en activiteiten bedacht waar we anders nooit tijd voor hebben. Wat er allemaal door kan gaan, blijft steeds onzeker. Daarom hierbij onze (digitale) thuistips.

Met steun van het noodfonds van het Gehandicapte Kind hebben we een nieuwe Themapagina ‘Thuis’ kunnen realiseren op Kidsproofplus.nl. We hebben daar zoveel mogelijk initiatieven van organisaties verzameld afgelopen maanden. De komende jaren willen we die verder vullen met thuisinspiratie. Wat is jouw favoriete activiteit? Laat het ons weten!

1. Digitale Natuur
Alle dieren- en natuurliefhebbers opgelet! Met natuurmonumenten wandel je virtueel mee door de mooiste natuurgebieden. Meekijken naar het leven van (net uit het ei gekropen) vogeltjes? Dat kan met NestkastLive. En kijk bij WebCam.nl mee bij de live beelden van planten en dieren!

2. Ik ga EMB inspiratiebox
Met behulp van de ‘Ik ga EMB! Inspiratiebox’ kun je leuke ideeën en inspiratie opdoen. De leukste activiteiten waarbij jij, met je motorische en/of meervoudige beperkingen, ‘in control’ bent. Kortom, jij gaat EMB - Elke Mogelijkheid Benutten om leuke dingen te doen!

3. Naturalis is altijd open
Bezoek Naturalis gewoon vanuit huis (virtueel museum)! Je kunt T. rex Trix en andere fantastische dingen online bekijken. Ga o.a. op ontdekking met Freek Vonk. En er staan leuke activiteiten online. Wij maakte afgelopen week een superdier met de leuke download!

4. CliniClowns online
Een veiligere manier is er niet. Met de app kunnen kinderen videobellen met de clowns. De clowns spelen nog steeds live met de kinderen, maar dan via een scherm. De kinderen worden even afgeleid van hun nare situatie, kunnen even ontspannen of onbezorgd lachen.

5. SchoolTV
SchoolTV heeft een selectie met ons gedeeld van video’s over en met kinderen met een beperking. O.a. over gebarentaal, blinden- en slechtziendenschool, over doof zijn, hoe ziet de wereld eruit als je autistisch bent en over rolstoelbasketbal. En bovendien staat er ook een selectie online van video’s die ondersteund worden door gebarentolk.

Benieuwd naar al onze THUIS tips? Kijk op onze THUIS pagina voor toegankelijke uitjes vanuit je eigen woonkamer. Veel plezier! En heb je tips voor ons? Mail dan naar susanne@kidsproofplus.nl!

Naar de website