CliniClowns onlineTerug naar het overzicht

Even wat vrolijke afleiding van de CliniClowns tijdens deze Corona-periode.
In verband met het Coronavirus spelen de CliniClowns momenteel alleen nog digitaal via de CliniClowns App.

Een veiligere manier is er niet. Met de app kunnen kinderen in ziekenhuizen of instellingen videobellen met de clowns. De clowns spelen nog steeds live met de kinderen, maar dan via een scherm. Ook kinderen die ziek zijn en in thuisisolatie of quarantaine verblijven kunnen contact leggen met de clowns. De kinderen worden even afgeleid van hun nare situatie, kunnen even ontspannen of onbezorgd lachen.

Elke werkdag online
Elke werkdag zijn er CliniClowns online. Dat was al zo voor de Coronacrisis. Normaliter zijn er op vaste tijden clowns aanwezig. In deze bijzondere tijd is ons doel de hele dag clowns online te hebben en alle CliniClowns via de app te laten spelen. Een digitale ontmoeting kan ook op afspraak plaatsvinden; zo kan elk kind zijn favoriete clown ontmoeten.

De app werd al gebruikt in het ziekenhuis, bijvoorbeeld tijdens het vele wachten of tijdens langdurige behandelingen zoals dialyses, maar ook door kinderen met een beperking die veel thuis zijn.

Aanmelden voor de CliniClowns App
Aanmelden is gemakkelijk. Het enige wat ouders hoeven te doen is de CliniClowns App te downloaden op hun telefoon of tablet via de App Store of Google Play. Even registreren en videobellen kan direct. Ouders en kinderen zijn dus zelf in charge en het betekent geen extra werk voor de medewerkers in een ziekenhuis. Zo brengen we toch wat vrolijkheid en lichtheid de wereld in.

Wat gebeurt er op de App
Kinderen kunnen videobellen met de clowns. In de App zie je het programma voor die dag en wanneer welke CliniClowns online zijn. Omdat sommige clowns nog worden opgeleid kan het even duren voordat alle clowns online zijn en de komende tijd is het programma daarom flexibel. Naast 1-op-1 videobellen met de clowns, kunnen kinderen filmpjes bekijken. Elke middag om 17:00 uur is er een interactieve liveshow waar kinderen zelfs met digitale taarten kunnen gooien. Via de app zijn we er toch voor de kinderen. We zullen daarnaast testen of digitaal spel werkt voor mensen met dementie.

Klik voor meer info over het downloaden van deze mobiele applicatie door naar de website via de roze button!

TIP: kijk ook nog steeds op onze kidsproofblogspagina vol super toffe tips!

Stichting CliniClowns Nederland

Soesterweg 300A
3812 BH Amersfoort
Toegankelijkheid en tips voor alle kinderen momenteel die thuis zitten en wel wat afleiding kunnen gebruiken Openingstijden en kosten Download de app via de websitebutton Naar de website Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Susanne30-4-2020 12:59:54

Super fijn dat kinderen die het nodig hebben een vrolijk hart onder de riem te steken in deze tijd! Mooi initiatief om online verder te gaan!

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De leukste tips!

De leukste tips!

Heb jij onze laatste nieuwsbrief al ontvangen vol met zomervakantietips?

Klik snel op de roze button om deze te lezen. Je kunt je natuurlijk ook nog even aanmelden en dan ontvang je hem voortaan gelijk in je inbox!

Neem snel een kijkje!

Samenwerkingen