Streetdance Up & DownTerug naar het overzicht

Dansfans met een verstandelijke beperking vanaf 8 jaar zijn van harte welkom bij FitByRox in Hilversum!
Vanaf woensdag 8 januari 2020 start Fit by Rox elke week voor dansfans met een verstandelijke beperking een super leuke dansles: ‘Streetdance Up & Down’.
De ‘Streetdance Up & Down’ les begint om 16.30 uur en duurt 45 minuten.

Danst jouw kind met een verstandelijke beperking graag door de huiskamer? Of beweegt hij of zij vrolijk op de muziek die aan staat? Dan is het zeker de moeite waard om een keer de stap naar een dansschool te wagen.

Dansen is niet alleen leuk voor kinderen met een verstandelijke beperking, maar ook heel goed. Samen dansen maakt dat je met elkaar een groep vormt, je legt contacten met anderen, je wordt meer zelfbewust van wat je kan, je motoriek verbetert, je leert spelenderwijs beter te leren en te onthouden.

"De leerlingen kunnen helemaal zichzelf zijn. Normaal gesproken gelden hier kledingvoorschriften in de lessen, maar die zijn er bij deze les niet. Sommige hebben nu hun kleren al klaarliggen", meldt de onderneemster enthousiast.

Belangrijk is om de maximaal twaalf deelnemers, die wel moeten kunnen lopen en zelfstandig naar het toilet toe moeten kunnen, een veilig platform te bieden en dat de danslerares tijdens de les in de rol van docente blijft en niet in die van verzorger.

De dansers krijgen een afgekaderde plek in de dansstudio, een zorgouder staat voor de deur om te kunnen helpen en alle andere ouders kunnen de les vanuit de lobby volgen op een televisiescherm. De les duurt 45 minuten, maar er is een uur ingeruimd, zodat er ook genoeg tijd is voor het sociale gebeuren.

Ook enthousiast en wil je graag een proefles aanvragen of wil je meer informatie omtrent de Streetdance Up & Down les? Klik op de roze webisitebutton!

Volg je ons al op facebook? En vergeet je niet aan te melden voor onze nieuwsbrief!
(fotocredits: Julie Oliver)

FitByRox Danssportstudio

Achterom 148a
1211 PD Hilversum
Toegankelijkheid en tips De dansstudio is eenvoudig te bereiken vanuit Loosdrecht, Kortenhoef, Bussum, Naarden, Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes, Baarn, Soest, Maartensdijk, Utrecht en Amersfoort. Tevens ligt de dansstudio op twee minuten lopen van Hilversum Centraal station. Openingstijden en kosten les begint om 16.30 uur en duurt 45 minuten. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

VeineDAGEN

VeineDAGEN

VeineDAGEN, dé beurs waar je informatie en inspiratie krijgt over de begeleiding van kinderen en jonge volwassenen met een beperking. De informatieve beurs is ook geschikt voor kids! Ben jij erbij op 29 & 30 september in HARDENBERG & op 6 & 7 oktober in GORINCHEM.

Ontdek het programma

Samenwerkingen