De Blijde RuitersTerug naar het overzicht

Manege De Blijde Ruiters maakt paardrijden voor mensen met een beperking mogelijk!
Onder het motto “Je beperking hoeft geen handicap te zijn” zet de manege zich al 40 jaar in om paardrijden voor mensen met een beperking mogelijk te maken! Bij Manege De Blijde Ruiters in Zaandam kun je met een handicap ook heerlijk genieten van paardrijden!

In een volledig aangepaste omgeving kun jij met veel plezier paardrijden bij deze toffe manege. En naast dat paardrijden heel plezier levert, heeft het ook een zeer gunstige revaliderende invloed! Het vraagt concentratie van je hele lichaam en vaak resulteert dat in verbetering van bijvoorbeeld je conditie! 

De paarden die bij De Blijde Ruiters zijn, krijgen een uitgebreide training die soms wel een jaar kan duren. Als tijdens de training van een paard blijkt dat deze niet geschikt is, of als de trainers twijfelen, wordt het paard niet ingezet voor ruiters met een beperking. Zo wordt de paarden geleerd om iemand via een perron op te laten stappen. Om een bewegende tillift, met iemand daarin, boven zich te accepteren. Het paard mag niet schrikken van vreemde geluiden en plotseling schreeuwen. Ook als je een beetje scheef op het paard zit, het paard met je benen knijpt of af en toe onverwachte bewegingen maakt moet het paard rustig blijven. En de paarden bij De Blijde Ruiters doen dat zodat jij maximaal kunt genieten van het paardrijden!

Met de bijdrage kan de manege haar kantine, rijhal en parkeerterrein renoveren, om de manege nóg beter toegankelijk te maken voor kinderen en jongeren met een beperking.

Wil je meer informatie? Klik op de roze button om naar de website te gaan. 

Tip: Kidsproof heeft nog meer toegankelijke sport- en muziekclubjes voor je verzameld!

Manege De Blijde Ruiters

Kuilpad 2
1509 AS Zaandam
Openingstijden en kosten Zie website voor meer informatie Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

vakantieplannen maken

vakantieplannen maken

Wat een lekker weer! Wij komen al helemaal in de vakantiestemming. Heb jij al enig idee wat je wil gaan doen deze zomer? Of wie weet nog een lang weekend weg met Hemelvaart of Pinksteren? Check onze vakantiepagina vol fijne tips!

Vakantie inspiratie

Samenwerkingen