Ontvang de leukste toegankelijke uitjes & tips voor kinderen met een beperking in je mailbox:

Nee, dank je

ShowdownTerug naar het overzicht

Showdown

Orteliuslaan 1041
3528 BE Utrecht
Toegankelijkheid en tips Voor visueel beperkten Openingstijden en kosten Bekijk de verschillende locaties via de websitebutton Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Vertrouw jij op je gehoor en houd je van snelheid en een uitdaging? Dan is dit iets voor jou!
Showdown is een snelle sport die oorspronkelijk ontwikkeld is voor mensen met een visuele beperking. Het kan echter door iedereen gespeeld worden omdat de spelers een afgeplakte skibril op hebben. Showdown wordt vaak vergeleken met een mix van tafeltennis en airhockey.

Showdown heeft eigen spelregels. Bij showdown maak je gebruik van een speciaal ontworpen tafel met opstaande randen, een afgeplakte skibril, een rechthoekig bat, een bal van hard kunststof met kogeltjes erin en handbescherming. Het doel is om te scoren in het doel van de tegenstander! 

En als je zou willen kun je zelfs mee doen aan een wedstrijd! Momenteel zijn er ongeveer 20 verenigingen in Nederland waar wekelijks wordt getraind. De Landelijke Competitie wordt van september t/m april gespeeld in vier verschillende klassen. Na de competitie wordt het Nederlands Kkampioenschap gehouden waar de beste heren en dames afzonderlijk strijden om de titel... Spannend!

Wil je meer informatie over waar je dit bijvoorbeeld kunt spelen? Klik op de roze button!

Tip: Kidsproofplus.nl heeft alle toegankelijke vakanties voor je op een rij gezet. 

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Samenwerkingen