SailabilityTerug naar het overzicht

Zeilen voor sporters met een handicap op diverse plekken in Nederland.
Iedereen kan (leren) zeilen ongeacht de handicap die je hebt. Bij een met Stichting Sailability Nederland samenwerkende watersportvereniging kan je ongeacht jouw handicap toch (leren) zeilen.

Zeilen is de perfecte sport om rust en vrijheid op het water te voelen, of om je vaardigheden te verbeteren en competitief te worden.

Zeilen is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of handicap. Je hoeft niet gezond te zijn of te kunnen zwemmen. Het netwerk van goedgekeurde Sailability locaties heeft boten en faciliteiten voor iedereen. 

Hulp nodig om in en uit de boot te stappen?
Er zijn altijd vrijwilligers die, eventueel met hulpmiddelen (o.a.tillift), iedereen kunnen helpen.

Weinig zitbalans?
De boten zijn makkelijk van extra’s (een speciaal zitje, kussens en schuimrubber) te voorzien .

Weinig of geen kracht in je armen?
De boten kunnen uitgerust worden met elektrische bediening. Hiermee kan je zelfs met één vinger of met jouw kin de boot besturen.

Visuele handicap?
Ook hier is een oplossing voor. Eerst ga je onder begeleiding ervaring opdoen. Daarna word je vanaf een volgboot door een ervaren zeiler via een walkie-talkie gecoacht.

Veel meer handicaps?
Denk niet: “Mijn handicap staat er niet bij dus ik kan niet mee doen.” Voor iedere handicap is er in samenspraak met jou een oplossing.

Veiligheid. Nog nooit gezeild?
Geen probleem! In de tweepersoonsboot zeil je samen met een ervaren zeiler die jou kan uitleggen hoe de bootjes werken en hoe je moet zeilen. Veiligheid staat natuurlijk voorop. Er wordt gezeild in Hansa boten. Deze boten kunnen niet omslaan en liggen heel stabiel in het water. Vrijwilligers begeleiden je in een volgboot. Iedereen draagt altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen.

Gevoel van vrijheid.
Alleen of samen in een boot geeft een gevoel van vrijheid. Je geniet van wind, lucht en water. Je bepaalt zelf waar je naar toe wilt zeilen. Jij hebt het roer in handen.

Er worden regelmatig toffe zeildagen georganiseerd!

Voor meer informatie en een overzicht van deelnemende zeilverenigingen ga je naar de website via de roze websitebutton.

Stichting Sailability Nederland


Nederland
Toegankelijkheid en tips zie website Openingstijden en kosten zie website Naar de website Direct mailen

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Uitgelicht

Zomertips!

Zomertips!

Kijk jij ook al zo uit naar de zomervakantie waarin je allemaal leuke dingen kunt gaan ondernemen? Meld je dan nog even snel aan voor onze nieuwsbrief dan komen al die toffe uitjes zo in je inbox!

Vakantie inspiratie.

Samenwerkingen