Wandelpad De Pelen LimburgTerug naar het overzicht

Familiepad door de Groote Peel, is zowel rolstoeltoegankelijk als fijn voor kids met een visuele beperkin

Door heel Nederland heeft Staatsbosbeheer wandelroutes, waarvan ook een aantal rolstoeltoegankelijk zijn! 

Ben je weleens in natuurgebied de Groote Peel geweest, in Limburg? Het wandelpad door dit gebied is 2,4 kilometer lang en geschikt voor mensen in een rolstoel, maar ook voor kinderwagens en scootmobiels! Het wandelpad door de Groote Peel, is namelijk voorzien van een verharde bovenlaag.

Buitencentrum de Pelen
De route begint bij Buitencentrum de Pelen. Dit ligt in een prachtig gebied voor natuurliefhebbers, omringd door water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes. Bij dit buitencentrum zijn invalidetoiletten aanwezig. 

Visuele beperking
Extra fijn aan de route is dat je in de buurt komt van de Peelboerderij, die over extra elementen voor mensen met een visuele beperking bezit. De tuin bij de Peelboerderij heeft allemaal geuren, texturen en geluiden, maar ook bordjes en  kruidenbakken in braille.

Het startpunt van de route is:
Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel

Op de parkeerplaats zijn twee invalideparkeerplekken. 

Kun jij niet wachten om dit natuurgebied te verkennen? Klik op de roze button!

TIP: Zou jij wel op vakantie willen, maar vind je het lastig om een toegankelijke locatie te vinden? Onze Vakantie-pagina staat vol met inspiratie!

Staatsbosbeheer

Smallepad 5
3811 MG Amersfoort
Toegankelijkheid en tips Rolstoeltoegankelijk en elementen voor mensen met een visuele beperking Openingstijden en kosten Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Uitgelicht

Zomertips!

Zomertips!

Kijk jij ook al zo uit naar de zomervakantie waarin je allemaal leuke dingen kunt gaan ondernemen? Meld je dan nog even snel aan voor onze nieuwsbrief dan komen al die toffe uitjes zo in je inbox!

Vakantie inspiratie.

Samenwerkingen