Rolstoelroute LevenspadTerug naar het overzicht

Geniet van het Roggebotzand in Flevoland via het rolstoeltoegankelijke Levenspad!

Staatsbosbeheer heeft een heleboel mooie routes door heel Nederland, zo ook door het Roggebotzand in Flevoland. Gelukkig zijn ook veel natuurroutes roltoeltoegankelijk! De wandelroute Levenspad door het Koningin Wilhelmina Fonds Bos is 0.9 kilometer en is volledig toegankelijk om met de rolstoel te volgen!

Handig om te weten
Het Levenspad door het KWS-bos is volledig rolstoeltoegankelijk. Er zijn veel parkeerplaatsen bij het natuurgebied, waarvan je met de rolstoel naar de wandelroute kunt komen. Handig om rekening mee te houden is dat er geen invalidetoiletten in de buurt aanwezig zijn. 

Extra leuk aan deze route, is dat er onderweg verschillende bankjes staan waar je ook met de rolstoel aan plaats kunt nemen. Zo kunnen jullie onderweg gezellig picknicken!

Roggebotzand
Eeuwenlang was Roggebotzand een zandbank voor de IJsselmonding. Nu groeien er bomen, vooral veel dennen, sparren en populieren. In de herfst groeien er volop paddenstoelen, de boommarter springt er door de boomtoppen en ook de zeearend is regelmatig in het Rottebotzand te vinden. Niet slecht voor een bos dat nog geen 60 jaar oud is. De vele paden maken het Roggebotzand tot een fijn wandelbos waar je zomaar oog in oog met een ree kunt komen te staan.

Startpunt: 

Koningin Wilhelminabos
P-plaats Roggebotweg
8251 PS Dronten

Klik op de roze button voor meer info over de route van Staatsbosbeheer.

TIP: volg Kidsproofplus op Facebook en blijf op de hoogte van de leukste toegankelijke activiteiten!

Staatsbosbeheer

Smallepad 5
3811 MG Amersfoort
Toegankelijkheid en tips Rolstoeltoegankelijk Openingstijden en kosten Gratis Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Feestjestijd!

Feestjestijd!

Niks leukers dan je verjaardag vieren met taart, slingers, ballonnen, cadeautjes en natuurlijk vriendjes en vriendinnetjes! Op zoek naar een tof idee om het meest geweldige kinderfeestje ooit te geven? Klik op de roze button voor heel veel tips.

Toegankelijke kinderfeestjes

Samenwerkingen