Schaapskooi braille routeTerug naar het overzicht

Volg de toffe wandelroute van Staatsbosbeheer voor blinden en slechtzienden bij Schaapskooi Hoog Buurlo!

Staatsbosbeheer heeft samen met stichting Dedicon een wandelroute voor blinden en slechtzienden uitgezet bij schaapskooi Hoog Buurlo op de Veluwe. Gesproken ingesproken tekst en speciale routekaarten vertellen bezoekers met een visuele beperking het verhaal van de schaapskooi.

Ontdek de schaapskooi met daisyspeler en braille routekaarten

Vanaf parkeerplaats Hoog Buurlo wandel je naar de schaapskooi. Bij de schaapskooi staat een informatiepaneel met braille over de omgeving en de wandelroute voor blinden en slechtzienden. Dit is het startpunt van de route. De gesproken teksten die je met een daisyspeler of de daisy app op je smartphone kunt afspelen, beschrijven stap voor stap de te volgen route.

Tip: download het bestand van tevoren thuis. Klik hiervoor op de roze button.

Op markante punten wordt een verdiepende uitleg of beschrijving gegeven van het gebied. Onderweg worden je zintuigen geprikkeld door de geluiden en geuren van de schapen, de verschillende ondergronden waar je loopt en punten waar je kunt voelen aan de oude schaapskooi, een dikke oude boom et cetera.

Braillepluim Schaapskooi Hoog Buurlo

Hoog Buurlo is een eeuwenoude bos- en bewoningskern in het hart van de Veluwe. De schaapskooi dient als nachtverblijf voor de schaapskudde. 
Begin 2021 kreeg Staatsbosbeheer een braillepluim voor de route, die toegankelijk is voor blinden en slechtzienden bezoekers. 

Klik op de roze button om de route te downloaden!

TIP: Neem eens een kijkje bij onze blogs. Met zoveel leuke tips en activiteiten hoef jij je niet te vervelen!

Staatsbosbeheer

P-plaats Hoog Buurloseweg
7348 BB Radio Kootwijk
Openingstijden en kosten Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstinspiratie!

Kerstinspiratie!

Op onze blogpagina vind je interessante verhalen, tips van ouders, weetjes, feitjes, DIY-tips en nog veel meer. In deze kerstperiode staat het bomvol kerstinspiratie! Klik door op de roze button om eens lekker uitgebreid te gaan lezen!

Lekker lezen maar!

Samenwerkingen