ArcheonTerug naar het overzicht

Prehistorie, het Romeinse Rijk en de Middeleeuwen. Je beleeft het in het Archeon in Alphen aan de Rijn!
Stap midden in de geschiedenis bij het Archeon en ontdek hoe Nederland er vroeger uitzag! De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds.

Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland. Ga daarna als echte archeoloog te werk op de verschillende laboratoriumtafels. Onderzoek echt archeologisch aardewerk en raak skeletmateriaal van dieren aan. 

Het museum heeft brede, goed aangelegde paden, invalide toiletten en andere faciliteiten voor kinderen in een rolstoel. Ook zijn blinde geleidehonden toegestaan. 

Klik voor meer info door naar de website via de roze button!

Wil jouw kind ook graag sporten, maar heb je nog geen geschikte club gevonden? Ontdek aangepast sporten via onze Themapagina Clubjes!

Archeon Museumpark

Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn
Openingstijden en kosten Klik door naar de website voor de actuele openingstijden. Het Archeon is geopend van april t/m oktober. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Daar wordt aan de deur geklopt..

Daar wordt aan de deur geklopt..

Wat spannend! Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het alweer Pakjesavond. Lees nog snel even onze Sintblogs voor heel veel inspiratie. Zo kan jij extra genieten van dit toffe kinderfeest!

Naar alle tips

Samenwerkingen