Diergaarde BlijdorpTerug naar het overzicht

Bewonder allerlei bijzondere diersoorten in het toegankelijke Diergaarde Blijdorp in Rotterdam!
Wauw, wat zijn er veel mooie dieren in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam! Aziatische olifanten, pinguïns, ijsberen, giraffen, dwergnijlpaarden en nog veel meer diersoorten bewonder je in dit goed bereikbare dierenpark. Wat wij extra fijn vinden, is dat Diergaarde Blijdorp erg toegankelijk is, op verschillende gebieden!

Rolstoeltoegankelijk

Zo is er op veel plekken rekening gehouden met bezoekers in een rolstoel. Denk hierbij aan de aangepaste kaartautomaten, toiletten en rolstoelvriendelijke paden (waar een speciale plattegrond voor is gemaakt). 
Daarnaast is het gratis lenen van een rolstoel bij het park mogelijk, wanneer je (ruim) van tevoren reserveert.
 

Verschoningsruimte met lift

Ook is het prettig dat er een verschoningsruimte is bij de hoofdingang van het park en dat de gehandicapten-parkeerplekken dichtbij de ingang te vinden zijn. 

Rondleiding visuele beperking

Blijdorp heeft voor visueel gehandicapte bezoekers een speciale rondleiding. Hierin wordt zowel individueel als in kleine groepjes het dierenleven zo ‘zichtbaar’ mogelijk gemaakt door gebruik van de tastzin. 

Assistentiehonden

Huisdieren kunnen niet mee het park in, maar voor assistentiehonden kan een uitzondering gemaakt worden. Meld dit minimaal één dag van tevoren telefonisch. Voor de veiligheid van de assistentiehonden en de dieren in het park zijn er een aantal voorwaarden, die je leest op de website van Diergaarde Blijdorp. 

Begeleiding

Met een beperking heb je soms nét wat extra begeleiding nodig. Er zijn speciale entreetickets voor begeleiders (vanaf 13 jaar) van personen (vanaf 3 jaar) die niet zelfstandig de dierentuin kunnen bezoeken. Deze zijn alleen aan de kassa te koop voor € 14,50.

Meer informatie over deze toegankelijke dierentuin? Klik op de roze websitebutton!

TIP: Hier vind je nog meer toegankelijke uitjes in Zuid-Holland!

Diergaarde Blijdorp

Blijdorplaan 8
3041 JG Rotterdam
Naar de website Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

VeineDAGEN

VeineDAGEN

VeineDAGEN, dé beurs waar je informatie en inspiratie krijgt over de begeleiding van kinderen en jonge volwassenen met een beperking. De informatieve beurs is ook geschikt voor kids! Ben jij erbij op 29 & 30 september in HARDENBERG & op 6 & 7 oktober in GORINCHEM.

Ontdek het programma

Samenwerkingen