Drents MuseumTerug naar het overzicht

Toegankelijk gezinsuitje! Maak kennis met bijzondere voorwerpen uit alle windstreken in het Drents Museum
Op zoek naar een educatief en toegankelijk uitje voor het hele gezin? Breng dan een bezoekje aan het Drents Museum in Assen! Maak kennis met bijzondere voorwerpen uit alle windstreken.

Voor alle grote tentoonstellingen zijn er speciale familieroutes vol kijk-, spel-, doe-, en denkopdrachten voor jong en oud beschikbaar. Een attractie voor het hele gezin. Wil je alles weten over de energieprovincie van Nederland, dan is Codename: Energy echt iets voor jou. Of stap in de wondere wereld van Johannes van Lier en zijn excentrieke familie in Het Grootste Poppenhuis van Nederland. Tijdens de Familiezondagen bruist het museum van de activiteiten voor het hele gezin, ook een bezoekje waard!

Het museum is voor een groot deel goed toegankelijk voor mindervaliden. Enkele plaatsen in het monumentale gedeelte van het museum, zijn moeilijk of niet bereikbaar. Er is een lift aanwezig in het museum en een speciale rolstoelroute, op de plattegrond zijn de niet bereikbare plekken zichtbaar. Heb je geen eigen rolstoel? Dan zijn er ook rolstoelen bij het museum beschikbaar, u dient deze wel van te voren te reserveren. In de centrale hal bevindt zich een mindervalidentoilet en bij het Grandcafé Krul. Voor slechtzienden  zijn er bij de informatiebalie groot lettertype-teksten beschikbaar. Assistentiehonden zijn van ook harte welkom in het museum.

Meer weten? Klik dan op de roze websitebutton.

Drents Museum

Brink 1
9401 HS Assen
Toegankelijkheid en tips Er zijn twee invalidenparkeerplaatsen, aan De Brink of bij het gerechtsgebouw aan Brinkstraat 4 naast het Drents Museum. Openingstijden en kosten Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur
Voor prikkelgevoelige kinderen is de adviestijd; op woensdagmiddag en vrijdagmiddag.
Naar de website Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Samenwerkingen