Het Nationale TheaterTerug naar het overzicht

Het Nationaal Theater heeft een speciaal onbeperkt theaterprogramma.
Het Nationaal Theater onbeperkt is er speciaal voor die mensen met een beperking, zichtbaar of onzichtbaar. Het hoeft voor deze doelgroep geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Er zijn andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek mogelijk te maken. Bij Het Nationaal Theater bieden zij bij een aantal voorstellingen hulpmiddelen aan en doen zij aanpassingen om wél naar het theater te kunnen gaan!  Zij vinden het belangrijk om het aanbod te laten zien, horen of voelen aan iedereen, ook mensen met een beperking. Ze hopen in de toekomst steeds meer voorstellingen voor deze doelgroep aan te bieden.

Blinden en slechtzienden
Zij voorzien een aantal theatervoorstellingen van audiodescriptie; een audiobeschrijving door een blindentolk. Via een koptelefoon hoor je de beschrijving wat er op het toneel te zien is, wat de acteurs doen en hoe het decor eruit ziet. Met vooraf een Meet&Feel. Zij werken samen met Stichting Komt het zien! Blindengeleidenhonden zijn welkom in de zalen.

Mensen met een hoge prikkelgevoeligheid
Zij maken een aantal voorstellingen toegankelijk voor mensen die niet goed tegen prikkels kunnen. Mensen met bijvoorbeeld hersenletsel, chronische ziekte, autisme. Dit doen zij door de omgevingsfactoren zoals licht, geluid en tempo aan te passen. Bij prikkelarme voorstellingen faciliteren ze een stilteruimte.

Doven en slechthorenden
Om voorstellingen toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden zetten zij Nederlandse gebarentolken en schrijftolken in. Deze gebarentolken zijn goed zichtbaar op plekken die hiervoor gereserveerd zijn. Geef dit bij de reservering aan. In de Koninklijke Schouwburg is FM gehoorondersteuning beschikbaar. In Theater aan het Spui en Zaal 3 kunnen plekken op de eerste rij gereserveerd worden.

Als je tijdens je bezoek assistentie nodig hebt dan kan je een van de medewerkers aanspreken bij de entree of bij de zaal. Zij assisteren u graag. Je kunt het ook van te voren aangeven bij uw reservering. 

Voor meer informatie en voor data van voorstellingen klik je op de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze vakantiepagina voor fijne tips om met het hele gezin uit logeren te gaan.

Het Nationale Theater

Korte Voorhout 3
2511 CW Den Haag
Toegankelijkheid en tips Het Nationale Theater vind het belangrijk om hun aanbod te laten zien, horen of voelen aan iedereen. Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Daarom zijn zij gestart met HNTonbeperkt om voorstellingen en programma’s toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Tijdens jouw bezoek assistentie nodig? Spreek een van de medewerkers aan bij de entree of bij de zaal. De theaters zijn rolstoeltoegankelijk. Openingstijden en kosten zie theateragenda Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen