Het MauritshuisTerug naar het overzicht

Genieten van de meest prachtige schilderijen, voor het hele gezin, ook als je een handicap hebt!
Het Mauritshuis is door kinderen uitgeroepen tot één van de leukste musea van Nederland. 100% kidsproof dus! En het leuke is: kinderen tot en met 18 jaar bezoeken het Mauritshuis gratis! En weet je wat extra fijn is, het museum is toegankelijk voor iedereen!

Bij het Mauritshuis is iedereen van harte welkom. Ben je een rolstoelgebruiker, slecht ter been of heb je een zintuiglijke beperking? In dit museum houden ze daar rekening mee. Zo krijgen ondersteuners/begeleiders gratis toegang.

Slecht ter been
Via de servicebalie zijn rolstoelen, wandelstokken en krukjes te leen. Deze kun je voorafgaand aan je bezoek reserveren. Ook hebben ze aangepaste toiletten voor rolstoelgebruikers. Deze vind je in onze foyer, achter de garderobe.

Parkeren
In de directe omgeving van het museum bevinden zich verschillende parkeerplaatsen voor mensen met een lichamelijke beperking.

Bezoek met een elektrische rolstoel
Gebruik je een elektrische rolstoel? In het grootste gedeelte van het Mauritshuis is dit gelukkig geen enkel probleem. Maar als je elektrische rolstoel breder dan 78 cm of langer dan 150 cm is, dan past deze niet in de lift van het historisch gedeelte van het museum. Daar bevindt de permanente collectie zich. Natuurlijk kun je in dit geval een passende rolstoel reserveren. 

Ondersteuners en hulphonden
Ondersteuners/begeleiders krijgen bij ons gratis toegang en hulphonden zijn uiteraard toegestaan in het Mauritshuis.

Een rustig(er) bezoek
Wil je de drukte een beetje vermijden? Kom dan na 15 uur naar het Mauritshuis.

Uitgeschreven teksten
In de Mauritshuis app geven ze meer informatie over de schilderijen tijdens een bezoek. Dit is met tekst, video’s en geluidsfragmenten. In de app is het ook mogelijk om alle geluidsfragmenten om te zetten naar uitgeschreven teksten.

Kortom, het Mauristhuis is echt een museumuitje voor het hele gezin!

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton!

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof vakantiepagina, lekker even samen genieten van een andere omgeving.

Mauritshuis

PLein 29
2511 CS Den Haag
Toegankelijkheid en tips prikkelarm, rolstoel Openingstijden en kosten Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen