Museum Palte HuisTerug naar het overzicht

Terug in de tijd, bij Museum Palte Huis!
Ga terug in de tijd, bij Museum Palte Huis. Het Palthe Huis in Oldenzaal is het woonhuis van de protestante familie Palthe, in dit historische woonhuis zie je hoe de familie Palthe in de achttiende eeuw gewoond heeft.

Johannes Palthe, predikant en grootgrondbezitter, kocht in de 18e eeuw een stadsboerderij die in de 17e eeuw werd verbouwd tot een prachtig woonhuis. Drie generaties hebben in dit huis gewoond, tot in 1928 de kleindochter van Johannes Palthe, overleed. Het woonhuis werd een museum. In het museum is er ook een uitgebreide archeologische collectie te zien uit de vroege en late middeleeuwen.

Het Palthe Huis zet sterk in op de toegankelijkheid van het museum voor alle doelgroepen. De locatie is geheel rolstoeltoegankelijk, er zijn mindervaidentoileten aanwezig bij de entree. Rolstoelen zijn te leen op de locatie, u dient deze van te voren te reserveren bij de receptie. Het museum is op alle plaatsen prikkelarm, dus speciale tijden zijn niet van toepassing. Ook voor blinden en slechtzienden is een museumbezoek bij Palte Huis, een bijzondere ervaring. Voor groepen met een visuele beperking wordt het project ‘Tastbare Historie’ aangeboden. In dit project beleef en voel je de geschiedenis van Palte Huis en Oldenzaal. Vrijwillegers vertellen het verhaal, alle voorwerpen mogen aangeraakt worden en er wordt gebruik gemaakt van geur en muziek om de belevenis te versterken! Blindengeleidehonden zijn toegestaan in het museum. 

Meer weten over Museum Palte Huis? Klik dan op de roze websitebutton.

Op zoek naar leuke vakantieadresjes? Kijk dan even in de rubriek Vakantie!

Museum Palte Huis

Marktstraat 13
7571 ED Oldenzaal
Toegankelijkheid en tips Let op: Wanneer je het museum bezoekt in een groep, is de toegang voor de begeleider gratis! Invalidenparkeerplekken aanwezig op ongeveer 50 meter van de entree verwijderd. Er is geen horecagelegenheid aanwezig, er is wel een horecagelegenheid in de buurt van het museum te vinden. Openingstijden en kosten Dinsdag t/m vrijdag – 12.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag – 12.00 tot 17.00 uur

Volwassenen € 6,00
Kinderen tot 18 jaar € 3,00
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

vakantieplannen maken

vakantieplannen maken

Wat een lekker weer! Wij komen al helemaal in de vakantiestemming. Heb jij al enig idee wat je wil gaan doen deze zomer? Of wie weet nog een lang weekend weg met Hemelvaart of Pinksteren? Check onze vakantiepagina vol fijne tips!

Vakantie inspiratie

Samenwerkingen