Nationaal Park De BiesboschTerug naar het overzicht

Dit prachtige natuurgebied is ook voor kinderen in een rolstoel goed toegankelijk!
Het Nationale Park De Biesbosch is een uniek natuurgebied in de wereld. De zoetwatergetijden maakt dit gebied zo bijzonder. Daarnaast leven er bevers, vossen, hazen, boommarters en Noordse woelmuizen.. Zeker een bezoek waard dus!

Voor de kids
Al wandelend, via het water of door te spelen, kun je de Biesbosch verder ontdekken. Voor de kinderen is er een heel leuk Dierenvriendjespad, waar je met zijn allen een interactief spel gaat spelen. Door takjes voor nesten te verzamelen, te kwaken als kikkers en te lopen als een eend ontdek je de natuur. Het bijbehorende rugzakje is te huur bij het bezoekcentrum in Dordrecht, Werkendam of Drimmelen.

Rolstoeltoegankelijkheid
Rondom Biesboschcentrum Dordrecht zijn verharde paden die goed toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel. Ook is het hier mogelijk om een speciale off-the-road-rolstoel of fluisterbootje te huren. Met zo'n fluisterbootje kunnen ook kinderen die in een rolstoel zitten dit bijzondere natuurgebied vanaf het water ontdekken.

Klik voor meer info door naar de website via de roze button.

Benieuwd naar speciale evenementen, workshops en rondleidingen? Bekijk de agenda op onze Themapagina Events!

Nationaal Park De Biesbosch


Openingstijden en kosten Bekijk de website via de websitebutton Naar de website Direct mailen

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstinspiratie!

Kerstinspiratie!

Op onze blogpagina vind je interessante verhalen, tips van ouders, weetjes, feitjes, DIY-tips en nog veel meer. In deze kerstperiode staat het bomvol kerstinspiratie! Klik door op de roze button om eens lekker uitgebreid te gaan lezen!

Lekker lezen maar!

Samenwerkingen