Spelen in MookTerug naar het overzicht

Kinderen met een beperking zijn welkom bij 3 natuurlijke speel- en ontmoetingstuinen in Mook!

In Mook kan iedereen met of zonder handicap, van jong tot oud, heerlijk spelen!

Kinderen, jongeren, ouders en ouderen worden hier gestimuleerd om meer naar buiten te gaan, meer te bewegen en meer in contact te komen met elkaar en de natuur! Daarom zijn en worden er verschillende speelvoorzieningen gerenoveerd!

Speelgelegenheid de Mortel is in 2022 al helemaal gerenoveerd. Je vindt hier onder andere een kukelrek, een duo wipkip, een klimrek, een wiebelbrug, evenwichtsparcour, spinnerbowl en een klein voetbal goal. In het plan is rekening gehouden met de veiligheid van speeltoestellen en de toegankelijkheid voor minder valide kinderen en volwassenen. Daarvoor is er onder andere een extra hekwerk geplaatst en is er valzand geplaatst onder het kukelrek en klimrek.

Speeltuin de Schatkuul op de Cuijksesteeg is een speelplek kansen en speelruimte voor alle kinderen! Een crossbaan, een draaikolk en halfverharding zorgen ervoor dat ook mensen in een rolstoel of met een fietsje er kunnen komen. In deze speeltuin kunnen kinderen volop klimmen, klauteren en glijden. Ook is er en rolstoeldraaimolen.

Ook de Prins Bernardstraat staat op het lijstje. Via de roze button check je wanneer ook deze plannen zijn gerealiseerd.
 
De natuurspeeltuinen zijn vrij toegankelijk, bespeelbaar en veilig voor kinderen met én zonder handicap.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Stichting het Gehandicapte Kind.

Klik voor meer info over Spelen in Mook op de roze button!

Natuurlijk spelen & bewegen Mook


Mook
Naar de website

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen