Natuurmuseum HolterbergTerug naar het overzicht

Kom naar een van de oudste en bekendste natuurmusea van het land!
Natuurmuseum Holterberg is echt een absolute aanrader voor een dagje uit! Het museum geeft je een verrassende kijk op de Europese dierenwereld. Kom oog in oog te staan met meer dan 1000 dieren! Dit natuurmuseum is nationaal en internationaal bekend om zijn diorama's. Dat zijn levensgrote kijkdozen die een prachtige blik op de dierenwereld geven.

Het museum is ook goed toegankelijk voor mindervaliden en is rolstoelvriendelijk.

Je kunt hier een rolstoel reserveren voor in het museum, en voor buiten hebben ze een speciale struinstoel waar je heel makkelijk mee door de natuur over de struinstoel-route kunt rijden!

Op aanvraag worden er speciale dagen georganiseerd voor mensen die blind of slechtziend zijn! Op deze dagen worden er allerlei attributen tevoorschijn gehaald waar je aan mag voelen, zodat je aan de hand daarvan super veel kan leren over de dieren!

Wanneer je wat minder goed tegen drukte kan, is het het beste om tijdens het eerste uur nadat het museum opengaat langs te komen. Dan is het nog lekker rustig! Voor groepen zijn er meer mogelijkheden, dan kan het museum bijvoorbeeld ook wat eerder open gaan speciaal voor de groep!

Voor informatie ter voorbereiding op dit leuke uitje mag je het museum altijd bellen! Kijk ook even onder het kopje 'Toegankelijkheid en tips' voor meer informatie over toegankelijkheid!

Klik voor meer informatie op de roze website button. 

Op zoek naar een fijne sport- of muziekles? We hebben fijne organisaties toegevoegd op de Themapagina Clubjes!

Natuurmuseum Holterberg

Holterbergweg 12
7451 JL Holten
Toegankelijkheid en tips Zo is er een ruim invalidetoilet aanwezig, te vinden bij de entree en een speciale parkeerplaats voor mindervaliden, die maximaal 20 meter van te ingang te vinden is. Er is een enkele ruimte beneden die niet toegankelijk is voor mensen met een rolstoel, maar je mist niet veel want je ziet alsnog 99% van het museum doordat de rest allemaal gelijkvloers is! Ook de horeca-gelegenheid is toegankelijk voor met een rolstoel.
Als je een geleidehond hebt, dan mag je die ook gezellig meenemen!
Openingstijden en kosten Entreeprijzen:
Volwassenen €6,75
Kinderen 3-12 jaar €4,75
Bos van Daantje Das €2,-
In combinatie met museumbezoek €1,75

Check de website voor meer prijzen voor bijv rondleidingen
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstinspiratie!

Kerstinspiratie!

Op onze blogpagina vind je interessante verhalen, tips van ouders, weetjes, feitjes, DIY-tips en nog veel meer. In deze kerstperiode staat het bomvol kerstinspiratie! Klik door op de roze button om eens lekker uitgebreid te gaan lezen!

Lekker lezen maar!

Samenwerkingen