Pluktuin La FleurTerug naar het overzicht

Samen met de kinderen mooie bloemen plukken? Dat kan bij Pluktuin La Fleur in Zeeland, Brabant & België!
Zelf de mooiste bloemen plukken, heerlijk in de buitenlucht? Dat kan in de prachtige bloemenpluktuinen van Pluktuin La Fleur. Deze leuke tuinen vind je in Zeeland, West-Brabant en Oost-Vlaanderen.

Pluktuinen kunnen een erg fijn uitje zijn voor prikkelgevoelige kinderen, zeker als je op een rustig tijdstip een bezoekje brengt. Je kunt alle tijd nemen om jouw favoriete bloemen te zoeken. Ook voor kinderen met een visuele beperking zijn pluktuinen een toffe plek om te ruiken en voelen. 

Extra leuk voor kids
Wij zijn vooral fan van het bezoeken van de pluktuinen met de kinderen, omdat zij hier zelfstandig bloemen mogen en kunnen plukken die zij mooi vinden. Maak er een echt dagje uit van en ga lekker picknicken bij de picknicktafels, nadat je een mooi bosje bloemen hebt geplukt! De bloemen zijn helemaal vers, daarom staan ze langer mooi in de vaas.

Plukken van maart tot en met september
Samen met de kids kun je gezellig bloemen plukken bij één van de acht tuinen. Dit kan tijdens de bloeiperiode, van eind maart tot en met september. Van maandag tot en met zaterdag ben je van zonsopgang tot zonsondergang van harte welkom in de pluktuinen!

In acht steden
De pluktuinen van Pluktuin La Fleur in Serooskerke, Steenbergen, Noordgouwe, Bergen op Zoom, Hoogerheide, Yerseke, ‘s-Heer Hendrikskinderen en Sint-Gilles-Waas (België) zijn onbemand. Er wordt daarom vertrouwd op alle eerlijkheid. De bloemen kun je contant betalen, of via de QR-code die je scant met je telefoon. 

Klik op de roze website voor meer info, de routes naar de pluktuinen en de prijzen van de bloemen.

Woon jij niet in de buurt, maar wil jij een vakantie in Zeeland, Brabant of Vlaanderen combineren met een bezoekje aan de pluktuin? Op onze 'Vakantie'-pagina lees je onze tips van toegankelijke adresjes in deze gebieden!

Pluktuin La Fleur


Toegankelijkheid en tips

Pluktuinen zijn vanwege de ruime openingstijden en de grote ruimte fijn voor prikkelgevoelige kinderen. Ook is het een leuke plek om te voelen en ruiken. 

Pluktuinen zijn niet altijd goed toegankelijk met een rolstoel. 

Openingstijden en kosten Alle pluktuinen zijn geopend van zonsopgang tot zonsondergang in de maanden maart t/m september, met uitzondering de pluktuin in Bergen op Zoom. Daarvoor gelden aangepaste openingstijden. Zie hiervoor de website.

Voor de kosten, ziede website onder het kopje 'producten'
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Daar wordt aan de deur geklopt..

Daar wordt aan de deur geklopt..

Wat spannend! Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het alweer Pakjesavond. Lees nog snel even onze Sintblogs voor heel veel inspiratie. Zo kan jij extra genieten van dit toffe kinderfeest!

Naar alle tips

Samenwerkingen