• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

preHistorisch DorpTerug naar het overzicht

Dit toffe openluchtmuseum in Eindhoven is goed toegankelijk in een rolstoel!
In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 10.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden!

Herleef oude ambachten in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen. Er is altijd hout te kloven, brood te bakken of een zwaard te smeden. Daarnaast zijn er veel wisselende historische activiteiten zoals boogschieten, amulet maken, potten bakken of boomstamkano varen.

Dit toffe openluchtmuseum is daarnaast ook goed toegankelijk voor kinderen met een beperking. Zo liggen er door het hele museum brede, verharde paden en zijn alle huizen ook in een rolstoel te bezoeken. Er is een invalidentoilet aanwezig en ook blindegeleidenhonden zijn hier gewoon welkom. Voor blinde kinderen en voor kinderen met een verstandelijke beperking, bieden ze een rondleiding op maat aan. Vergeet niet om deze van tevoren telefonisch te reserveren! 

Klik voor meer info door naar de website via de roze button.

Lees meer over Kidsproofplus.nl, voor wie is het bedoeld is en wat kan je er vinden!?

PreHistorisch Dorp

Boutenslaan 161b
5644 TV Eindhoven
Openingstijden en kosten €11,50 per persoon (kinderen t/m 3 jaar zijn gratis). Klik door naar de website voor de actuele openingstijden. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

preHistorisch Dorp in de zomervakantie

preHistorisch Dorp in de zomervakantie

Vier de zomervakantie in het preHistorisch Dorp in Eindhoven! Van 6 juli t/m 1 september ervaar je zelf hoe het er vroeger aan toeging. Iedere dag zijn er andere activiteiten en is er van alles te beleven in het museum.

Maak een tijdreis!

Samenwerkingen