preHistorisch DorpTerug naar het overzicht

Dit toffe openluchtmuseum in Eindhoven is goed toegankelijk in een rolstoel!
In het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 10.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden!

Herleef oude ambachten in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen. Er is altijd hout te kloven, brood te bakken of een zwaard te smeden. Daarnaast zijn er veel wisselende historische activiteiten zoals boogschieten, amulet maken, potten bakken of boomstamkano varen.

Dit toffe openluchtmuseum is daarnaast ook goed toegankelijk voor kinderen met een beperking. Zo liggen er door het hele museum brede, verharde paden en zijn alle huizen ook in een rolstoel te bezoeken. Er is een invalidentoilet aanwezig en ook blindegeleidenhonden zijn hier gewoon welkom. Voor blinde kinderen en voor kinderen met een verstandelijke beperking, bieden ze een rondleiding op maat aan. Vergeet niet om deze van tevoren telefonisch te reserveren! 

Klik voor meer info door naar de website via de roze button.

Lees meer over Kidsproofplus.nl, voor wie is het bedoeld is en wat kan je er vinden!?

PreHistorisch Dorp

Boutenslaan 161b
5644 TV Eindhoven
Openingstijden en kosten €11,50 per persoon (kinderen t/m 3 jaar zijn gratis). Klik door naar de website voor de actuele openingstijden. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Hoe leuk is het om met mooi (of juist geen mooi) weer lekker de natuur op te zoeken! Even lekker wandelen, spelen, of juist ontspannen. Laat je inspireren op onze Natuur- en dierenpagina en geniet van de buitenlucht!

Ga gezellig samen op pad!

Samenwerkingen