Rondleiding zintuigenTerug naar het overzicht

In een speelse ontdekkingstocht door het Rijksmuseum, worden je zintuigen op scherp gezet. Kom ontdekken!

Zo fijn! Speciaal voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking en hun familie organiseert het Rijksmuseum Amsterdam aangepaste rondleidingen. Hier gebruik je jouw zintuigen op een andere manier en ontdek je toch samen al het moois van het museum! 

Stap samen in de Nachtwacht, laad een kanon, poseer als een admiraal en ruik aan de gedekte tafels van de Zeventiende eeuwse stillevens. Een speelse ontdekkingstocht langs hoogtepunten van het Rijksmuseum waarin je zintuigen op scherp worden gezet!

Deze toffe rondleidingen kun je iedere vakantie, op woensdag of voor ieder weekend boeken. De privérondleiding voor jouw familie kost €30 in totaal, exclusief een kaartje voor het Rijksmuseum. Tijdens de privérondleiding mogen er maximaal 6 personen mee, waarvan maximaal 4 ouder dan 13 jaar. Hulphonden mogen ook mee.
De rondleiding zonder gids is gratis, exclusief een kaartje voor het Rijksmuseum. 

Handig om te weten
Boek eerst een starttijd voor het museum, minimaal twee weken van tevoren. Een boeking voor een rondleiding alleen geeft geen toegang tot het museum. De begeleider mag gratis naar binnen. Kies bij het boeken voor ‘ander geldig toegangsbewijs’.

Helaas is annuleren na betaling niet meer mogelijk. Alleen als het museum het programma vanwege overheidsmaatregelen moet annuleren, is restitutie mogelijk.

Ben je nieuwsgierig geworden? Klik op de roze websitebutton om alvast een voorproefje over de Nachtwacht met het Nachtwachtverhaal te beluisteren! 

Wil je meteen reserveren? Ook dan kun je op de roze websitebutton klikken. 

TIP: Volg jij Kidsproofplus al op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van allerlei toegankelijke tips voor kinderen? 

Rijksmuseum Amsterdam

Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam
Openingstijden en kosten Woensdag, zaterdag, zondag en in vakanties
Privérondleiding kost €30,- per groep
kinderen t/m 18 jaar hebben gratis entree
Naar de website Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie in Nederland!

Zomervakantie in Nederland!

Heerlijk dat het weer zomervakantie is en we weer even lekker kunnen onthaasten en tijd voor het gezin maken. Inspiratie nodig voor een dagje uit? Klik op de roze button!

Inspiratie voor een dagje uit!

Samenwerkingen