MuiderslotTerug naar het overzicht

Ga mee op ontdekkingstocht in het Muiderslot in Muiden!
Rijksmuseum Muiderslot is de ideale plek voor kinderen om eens een kasteel en de bijbehorende kasteeltuinen van dichtbij te bewonderen. Doordat het kasteel vol zit met wenteltrappen en ongelijke verdiepingen, is het museum zelf helaas niet goed toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. Kinderen (en volwassenen) met rolstoel mogen overigens wel gratis een bezoek aan de kasteeltuinen en de vesting brengen.

De binnenplaats, de kasteeltuinen en het vestingterrein van het Muiderslot zijn namelijk wél goed te bereiken per rolstoel. In de zomer organiseren ze in en rond de tuinen vaak leuke kinderactiviteiten, zoals een tuinsafari of een creatieve workshop. Hulphonden zijn hier trouwens ook gewoon van harte welkom.

Ook denken ze hier aan kinderen met een visuele beperking. Met de rondleiding 'Aanraken verplicht!' krijgen blinde en slechtziende kinderen de kans het Muiderslot te ruiken, voelen en proeven. Let op, deze rondleiding moet je wel minimaal 2 weken van tevoren boeken.

Meer weten? Klik voor meer info door naar de website via de roze button.

Tip: Neem een kijkje in de rubriek Uiteten voor kindvriendelijk én toegankelijk restaurantjes voor kinderen met een handicap en/of voedselallergie! 

Rijksmuseum Muiderslot

Herengracht 1
1398 AA Muiden
Toegankelijkheid en tips Kinderen met een visuele beperking
Kinderen met een lichamelijke beperking
Openingstijden en kosten Klik voor de actuele openingstijden door naar de website via de roze button. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen