MuiderslotTerug naar het overzicht

Ga mee op ontdekkingstocht in het Muiderslot in Muiden!
Rijksmuseum Muiderslot is de ideale plek voor kinderen om eens een kasteel en de bijbehorende kasteeltuinen van dichtbij te bewonderen. Doordat het kasteel vol zit met wenteltrappen en ongelijke verdiepingen, is het museum zelf helaas niet goed toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. Kinderen (en volwassenen) met rolstoel mogen overigens wel gratis een bezoek aan de kasteeltuinen en de vesting brengen.

De binnenplaats, de kasteeltuinen en het vestingterrein van het Muiderslot zijn namelijk wél goed te bereiken per rolstoel. In de zomer organiseren ze in en rond de tuinen vaak leuke kinderactiviteiten, zoals een tuinsafari of een creatieve workshop. Hulphonden zijn hier trouwens ook gewoon van harte welkom.

Ook denken ze hier aan kinderen met een visuele beperking. Met de rondleiding 'Aanraken verplicht!' krijgen blinde en slechtziende kinderen de kans het Muiderslot te ruiken, voelen en proeven. Let op, deze rondleiding moet je wel minimaal 2 weken van tevoren boeken.

Meer weten? Klik voor meer info door naar de website via de roze button.

Tip: Neem een kijkje in de rubriek Uiteten voor kindvriendelijk én toegankelijk restaurantjes voor kinderen met een handicap en/of voedselallergie! 

Rijksmuseum Muiderslot

Herengracht 1
1398 AA Muiden
Toegankelijkheid en tips Kinderen met een visuele beperking
Kinderen met een lichamelijke beperking
Openingstijden en kosten Klik voor de actuele openingstijden door naar de website via de roze button. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Hoe leuk is het om met mooi (of juist geen mooi) weer lekker de natuur op te zoeken! Even lekker wandelen, spelen, of juist ontspannen. Laat je inspireren op onze Natuur- en dierenpagina en geniet van de buitenlucht!

Ga gezellig samen op pad!

Samenwerkingen