Speeltuin SpijkerdorpTerug naar het overzicht

Bij deze speeltuin in Drachten kun je niet alleen heerlijk spelen, maar bouw je ook je eigen hut!
Bij Speeltuin Spijkerdorp kunnen kinderen met én zonder handicap heerlijk samen spelen. Zo zijn er allerlei speeltoestellen te vinden: een grote glijbaan op de heuvel, een kabelbaan, schommels, wip-wap's en een klim-klautertoestel in de grote zandbak. In en rondom deze zandbak staan de speeltoestellen voor hun allerjongste bezoekers. Ook zijn er een aantal banken hieromheen, zodat je als ouder je kind goed in de gaten kan houden.

Verder zijn er nog 'losse' attributen zoals, bandenkarren, loopskies, stelten,, basketballen, skelters en dergelijke aanwezig. Bij regen en/of koud weer speel je een spelletje in de kantine of maak je je eigen knutselwerk. Je kunt in de kantine kan je volop snoep/ijs, limonade, koffie en thee kopen. 

Ook kinderen met een beperking kunnen zich hier goed vermaken. Zo is de timmerplek goed te bereiken met een rolstoel en hebben ze een aantal duo-skelters. Daarnaast is er een invalidentoilet aanwezig en liggen er verharde paden door de speeltuin zodat alle speeltoestellen ook voor kinderen in een rolstoel goed te bereiken zijn.

Speeltuin Spijkerdorp is getest door de Speeltuinbende en gesteund door het Gehandicapte Kind.

Ben je op zoek naar handige adressen of webshops met leuke, hippe aangepaste artikelen? Kijk snel op onze Themapagina Handig!

Speeltuin Spijkerdorp

Tjaarda 444
9202 LA Drachten
Openingstijden en kosten Zie website via de websitebutton Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Hoe leuk is het om met mooi (of juist geen mooi) weer lekker de natuur op te zoeken! Even lekker wandelen, spelen, of juist ontspannen. Laat je inspireren op onze Natuur- en dierenpagina en geniet van de buitenlucht!

Ga gezellig samen op pad!

Samenwerkingen