Verzetsmuseum Junior 9+Terug naar het overzicht

Maak kennis met de aangrijpendste periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog.
In het Verzetsmuseum Junior maak je kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog.

Verzetsmuseum Junior vertelt het verhaal van Nederland in oorlogstijd aan de hand van de waargebeurde verhalen van Eva, Jan, Nelly en Henk, zelf kind in die tijd. Eva is joods, Jan heeft ouders in het verzet, Nelly zit in de jeugdclub van de Nederlandse nazipartij en Henk komt uit een alledaags gezin.
 
Stap in de tijdmachine en ga naar Nederland in de jaren 1940-1945. Speel het winkelspel, het spel over propaganda van de nazi’s, over geheime berichten van het verzet, het vervalsen van persoonsbewijzen, wel of niet onderduiken, of het spel over wat de oorlog nu nog betekent.

Speurboekje
Het Verzetsmuseum heeft veel spullen, die nog uit de oorlog komen. In de vier huizen van de hoofdpersonen zie je van alles terug. Met het gratis speurboekje is de reis door de tijd extra spannend. Vind jij het antwoord op alle vragen?

Nu ook geschikt voor slechthorende en slechtziende kinderen
Het Verzetsmuseum is als eerste museum in Nederland ook toegankelijk voor slechtziende en slechthorende kinderen. Dankzij gidslijnen en audio- en videotours kunnen vanaf 6 oktober ook slechtziende en slechthorende kinderen Verzetsmuseum Junior zelfstandig bezoeken en ontdekken waar Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog mee te maken kregen! 

Klik voor meer informatie op de roze button.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof vakantiepagina!

Verzetsmuseum

Plantage Kerklaan 61
1018 CX Amsterdam
Toegankelijkheid en tips minder valide, slechthorend, slechtziend Openingstijden en kosten Maandag t/m vrijdag: 10 - 17 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen: 11 - 17 uur
Gesloten: 1 januari, 27 april en 25 december
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

It's Party Time!

It's Party Time!

Hoera er is er één jarig! Reden om een super tof feestje te vieren. Op onze site vind je allemaal super toffe tips voor kinderen met een handicap of beperking.
Klik snel op de roze button voor tips.

kinderfeestjes tips

Samenwerkingen