Stichting HuifbedTerug naar het overzicht

Ruitersportactiviteiten voor verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapten met huifbedrijden.
Stichting Huifbed De Meierij is opgericht in 1999 en heeft tot doel de ruitersport te bevorderen voor gehandicapten in het algemeen en het huifbedrijden in het bijzonder, waarbij plezier en ontspanning centrale uitgangspunten zijn.

Ze bieden ruitersportactiviteiten aan gehandicapten met het huifbedrijden in het bijzonder. Hiertoe zijn er paarden, pony's, huifbedden en faciliteiten die de stichting bezit, beheert en onderhoud.

Huifbedrijden is een speciale manier van paardrijden voor mensen met een ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking waarvoor gewoon op het paard zitten niet mogelijk is. Huifbedrijden biedt deze mensen een bewegingsactiviteit waarbij de beweging en de warmte van de pony’s zorgt voor de totale fysieke en mentale ontspanning van de deelnemer. Spastische mensen beleven een zeldzaam moment van ontspanning.

Huifbed is een verzamelnaam van een huifkar en een bed. Het huifbed is een stalen constructie welke gedragen wordt door twee vaste wielen achter en twee zwenkwielen voor. In deze constructie lopen twee pony’s van gelijke hoogte vlak naast elkaar die gestuurd worden door een menner. Over de ruggen van de pony’s is een canvas doek gespannen dat in hoogte verstelbaar is. Hierop komt de deelnemer te liggen met het hoofd in dezelfde richting als de pony’s.

De menner van het huifbed moet ook bepaalde kwaliteiten bezitten. Hij moet niet alleen goed kunnen mennen, maar ook affiniteit hebben met mensen met een verstandelijke beperking. Daarom is het belangrijk dat de menner wordt bijgestaan door mensen die de deelnemer goed kennen, zoals ouders, begeleiding vanuit de woning of de therapeut. Door deze deskundigheid rondom de deelnemer waarborgen ze de veiligheid tijdens het huifbedrijden.

Wil je meer informatie? Klik op de roze button om naar de website te gaan. 

?Tip: ?Neem ook eens een kijkje tussen de kindvriendelijke, toegankelijke restaurantjes op onze site. 

Stichting Huifdbed De Meierij

Spechtenpad 6
5244 PK Rosmalen
Toegankelijkheid en tips Toegankelijk voor mensen met een ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking Openingstijden en kosten Maandag, woensdag en vrijdag op afspraak
Dinsdag en donderdag 09.00 - 17.00 uur
Zaterdag 09.00 - 14.00 uur
Zondag Gesloten
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstinspiratie!

Kerstinspiratie!

Op onze blogpagina vind je interessante verhalen, tips van ouders, weetjes, feitjes, DIY-tips en nog veel meer. In deze kerstperiode staat het bomvol kerstinspiratie! Klik door op de roze button om eens lekker uitgebreid te gaan lezen!

Lekker lezen maar!

Samenwerkingen