Connect2MusicTerug naar het overzicht

Connect2music is het programma dat blinden en slechtzienden helpt bij muziekbeoefening en muziekonderwijs
Stichting Muziek en Visueel Gehandicapten is het bevorderen van activiteiten voor en door visueel of anderszins gehandicapten en alles wat daarbij hoort.

Zo dragen ze bij aan de verbeteringen in het muziekonderwijs die het voor blinden en slechtzienden mogelijk maken om op elk gewenst en mogelijk niveau muzieklessen te volgen, ze zetten zich in om de beschikbaarheid van en toegang tot bladmuziek te verbeteren en ze willen meer bewustwording creeeren in de samenleving om inclusieve deelname door blinden en slechtzienden mogelijk te maken.

Waarom speciale aandacht besteden aan muziek voor blinden en slechtzienden? Sommige mensen hebben een geweldig talent voor muziek en velen beleven plezier aan het maken van muziek. Dat is voor zienden en voor visueel gehandicapten hetzelfde. Hun doel is om zoveel mogelijk blinden en slechtzienden plezier te laten beleven aan muziekbeoefening.

Een van de toffe projecten is het Coole klanken project. 
Voor blinde en slechtziende kinderen en jongeren is het project Coole Klanken. Coole Klanken wil het bespelen van een muziekinstrument en het spelen in orkest of ensemble bevorderen. Coole Klanken is een pilotproject waarin wordt samengewerkt met de Visio school in Amsterdam en Huizen. Uiteraard zijn ook kinderen die niet op de Visio school zitten welkom om deel te nemen. Een belangrijk aspect van het project is dat er een lesmodule wordt ontwikkeld waarmee kinderen zelfstandig via de website van connect2music muziekvaardigheden als melodie, ritme en tempo kunnen oefenen.

Neem een kijkje op hun site, dan wordt het een stuk duidelijker allemaal! Klik hiervoor op de roze websitebutton.

TIP: Kijk regelmatig op onze eventspagina voor toffe uitjes! Sla ook onze blogspagina niet over vol fijne tips en ervaringsverhalen!

Connect2Music

Dromerstraat 15
1511 CL Oostzaan
Toegankelijkheid en tips speciaal voor blinden en slechtzienden Openingstijden en kosten zie website Naar de website Direct mailen

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Feestjestijd!

Feestjestijd!

Niks leukers dan je verjaardag vieren met taart, slingers, ballonnen, cadeautjes en natuurlijk vriendjes en vriendinnetjes! Op zoek naar een tof idee om het meest geweldige kinderfeestje ooit te geven? Klik op de roze button voor heel veel tips.

Toegankelijke kinderfeestjes

Samenwerkingen