Gebarentaal lerenTerug naar het overzicht

Bij NPO Zappelin leren kinderen spelenderwijs gebarentaal als ze meedansen met de videoclips!
NPO Zappelin wil dove, slechthorende en horende kinderen met elkaar verbinden. En dat kan als je elkaar beter begrijpt; elkaar letterlijk kunt verstaan, in dit geval met gebarentaal.

In Zin in Zappelin leren kinderen spelenderwijs gebarentaal als ze meedoen met de videoclips. Al dansend kunnen kleuters zo de dag van de week aangeven met een gebaar. 

Ook op NPO Zappelin extra en het YouTube-kanaal van NPO Zappelin zijn de videoclips van presentatrice Fenna Ramos en de bekende Zappelin-figuren nu voorzien van een gebarentolk. Zo kunnen de kinderen die doof of slechthorend zijn ook meegenieten van de vrolijke liedjes. Of wat dacht je van Signdancing door muziektolk Robin Frings? Hij beeldt liedjes uit met dans, beweging en emotie.

Zin in Zappelin is er elke schooldag rond de klok van 07.05 uur en 12.00 uur op NPO Zappelin bij AVROTROS. De liedjes met gebarentolk zijn te zien op het themakanaal NPO Zappelin extra, het YouTube-kanaal van NPO Zappelin en via de gratis Zappelin-app.

Klik voor meer info op de roze button!

Op zoek naar meer activiteiten om te doen als het buiten regent? Bekijk de Kidsproof Thuis pagina en laat je inspireren!

NPO Zappelin


Naar de website

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstinspiratie!

Kerstinspiratie!

Op onze blogpagina vind je interessante verhalen, tips van ouders, weetjes, feitjes, DIY-tips en nog veel meer. In deze kerstperiode staat het bomvol kerstinspiratie! Klik door op de roze button om eens lekker uitgebreid te gaan lezen!

Lekker lezen maar!

Samenwerkingen