Duidelijk filmpje CoronaTerug naar het overzicht

Stichting Lezen en Schrijven heeft een super duidelijk filmpje gemaakt over het Coronavirus.
In Nederland zijn er 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben zij vaak ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone.

Voor hen is alle informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Stichting Lezen en Schrijven vindt dat deze informatie begrijpelijk moet zijn voor iedereen. Daarom vind je op hun pagina informatie over het coronavirus in begrijpelijke taal! En tips over hoe je zelf eenvoudiger kunt communiceren. 

Ze maken gebruik van animaties in begrijpelijke taal. Animaties versterken tekst in beeld en geluid. Iedereen kan deze video's gebruiken en inzetten. Hoe meer mensen er mee bereikt worden, hoe groter de kans is dat de RIVM-tips worden opgevolgd.

Op de website kun je de animaties downloaden! Klik op de roze button om naar de website te gaan. 

Tip: Neem ook een kijkje tussen onze blogs voor meer corona-tips!

Stichting Lezen en Schrijven

Bezuidenhoutseweg 60
2594 AW Den Haag
Toegankelijkheid en tips Geschikt voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen Openingstijden en kosten Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Heb jij onze laatste nieuwsbrief al ontvangen? Daar staan super veel leuke interessante uitjes in die je met het gezin kunt ondernemen deze zomervakantie. Klik dus snel op de roze button om deze te lezen. Je kunt je natuurlijk ook nog even aanmelden hiervoor en dan ontvang je hem voortaan gelijk in je inbox!

Neem snel een kijkje!

Samenwerkingen