Lekker op vakantie!Terug naar het overzicht

Landal Greenparks biedt een heerlijke vakantie voor visueel beperkten. Lekker genieten!
Vakantie is voor heel veel mensen vanzelfsprekend, maar dit is voor mensen met een visuele beperking anders. Gelukkig werken steeds meer organisaties samen om er voor te zorgen dat ook slechtzienden onbezorgd op vakantie kunnen gaan!

Zo biedt ook Landal een aantal bungalows aan die speciaal zijn ingericht en aangepast voor slechtziende en blinde gasten! Daarnaast is er op de twee Landal parken in en om het centrumgebouw belijning en wordt de parkinfo in braille en grote letters aangeboden.

Landal heeft bij het ontwikkelen van een bungalow voor slechtziende en blinde gasten, samen gewerkt met Visio, het expertisecentrum voor slechtzienden en blinden. Tijdens het ontwikkelproces zijn er deskundigen geraadpleegd, waaronder de Technische Unie, Gira en de Oogvereniging. Daarnaast is er ook een uitvoerige praktijktest uitgevoerd, door slechtzienden met en zonder hulphond. Deze mooie samenwerking heeft geresulteerd in twee ‘Visionvilla’s’ die u kunt reserveren op het bosrijke Landal park Landgoed ’t Loo en op vakantiepark Hoog Vaals in Zuid-Limburg.
 
In de huisjes is er gebruik gemaakt van contrastkleuren en een geavanceerd verlichtingssysteem. Er is een grote flatscreen-tv waarbij de ondertiteling uitgesproken wordt en een afstandsbediening met hele grote toetsen. Ook is er een ‘Wii spel’ met een Balance Board speciaal gemaakt voor slechtziende kinderen en een spelkoffer met grote letter/braille spellen en luisterboeken. Voor een eventuele hulphond is er een hondenmand. En nog veel meer!

Geniet hier dus lekker zorgeloos van een heerlijke vakantie! 

Wil je meer informatie? Klik op de roze button om naar de website te gaan. 

Tip: Wil je alleen een dagje weg? Neem een kijkje op onze themapagina Dagje Weg

Landal Greenparks


Toegankelijkheid en tips Speciaal voor mensen met een visuele beperking. Openingstijden en kosten Zie de website voor de kosten. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen