Zeilen is voor iedereen!Terug naar het overzicht

SailWise organiseert uitdagende watersportvakanties en -activiteiten voor mensen met én zonder beperking.
Wanneer je komt zeilen bij SailWise kun je je handicap achterlaten op het vaste land. SailWise biedt gasten de kans om zo zelfstandig mogelijk vakantie te vieren. Al 40 jaar is het motto: "we doen normaal wat normaal kan en speciaal wat speciaal moet". 

Iedereen draagt naar vermogen bij. In de aangepaste keuken is er bijvoorbeeld een speciaal plankje waarmee je zelf je aardappels kunt schillen. Natuurlijk is er professionele begeleiding aan boord. Bij SailWise werken veel vrijwilligers. En op het water ontstaan vaak hechte vriendschappen. 

Doordat de zeilboten aangepast zijn, kun je ook echt zelf aan het roer zitten, maar daarnaast kook je ook je eigen potje en doe je klusjes. Bovendien wordt er op de boot altijd gezeild samen met vrijwilligers zonder beperking, vanuit een gelijkwaardige positie. De deelnemers zonder beperking leren waartoe iemand met een beperking in staat is en zien dat zij hetzelfde zijn. Op deze manier bevordert Sailwise het contact tussen jongeren met én zonder beperking. Niet vanuit een plichtsgevoel, maar op basis van vriendschap en gedeelde interesses!

De jongerenweken zijn mede mogelijk gemaakt door het Gehandicapte Kind!

Wil je meer informatie? Klik op de roze button om naar de website te gaan. 

Tip: Kidsproof heeft ook toegankelijke vakantieadressen op de Themapagina Vakantie!

Sailwise

Bierkade 1
1601 KR Enkhuizen
Toegankelijkheid en tips Zie website voor meer informatie Openingstijden en kosten Zie website voor meer informatie Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen