Weekend weg met het gezinTerug naar het overzicht

Stichting Autstede organiseert weekendjes weg voor gezinnen met kinderen met autisme en ADHD.
Een kind met autisme kan flink veel vragen van een gezin. Bij Autstede geloven ze dat niet alleen kinderen met een vorm van autisme, maar ook hun ouders en broertjes/zusjes, extra aandacht verdienen. Ze organiseren daarom vier keer per jaar een vakantieweekend voor het hele gezin!

Gezinnen komen in aanmerking als één of meer kinderen een diagnose ASS en/of ADHD heeft. Om mee te kunnen moeten kinderen een verbaal IQ hebben van minimaal 70, zindelijk zijn en kunnen functioneren in een groep. Kinderen en ouders verblijven afzonderlijk van elkaar op dezelfde locatie. Zo is papa of mama toch in de buurt en dat geeft een veilig gevoel.

Kinderen, met en zonder diagnose, hebben allemaal hetzelfde programma. De meeste activiteiten zijn gezamenlijk, onder begeleiding van een eigen begeleider. 

Ook ouders worden tijdens het weekend in de watten gelegd. Er wordt op locatie gezorgd voor een lekker ontbijt, lunch en diner en op zaterdagavond is er een leuke workshop of activiteit. Uiteraard is er ook voldoende tijd om met andere ouders ervaringen uit te wisselen.

Klik voor meer info door naar de website via de roze button.

Lees meer over Kidsproofplus.nl, voor wie is het bedoeld is en wat kan je er vinden!?

Stichting Autstede

Holterweg 48
7245 SC Laren
Toegankelijkheid en tips Kinderen met autisme Naar de website Direct mailen

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Uitgelicht

Zomertips!

Zomertips!

Kijk jij ook al zo uit naar de zomervakantie waarin je allemaal leuke dingen kunt gaan ondernemen? Meld je dan nog even snel aan voor onze nieuwsbrief dan komen al die toffe uitjes zo in je inbox!

Vakantie inspiratie.

Samenwerkingen