Autisme begeleidingTerug naar het overzicht

Het ABA-Instituut ondersteunt ouders van kinderen met autisme met workshops en trainingen.
Het ABA-Instituut zet zich in voor ouders van kinderen met autisme of andere problemen omtrent taalontwikkeling. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met de wereld om hen heen.

De therapie die gebruikt wordt gaat uit van het belonen van gewenst gedrag en het negeren van ongewenst gedrag. Het doel van deze aanpak is om vaardigheden op het gebied van taal, spel en gedrag aan te leren. Op deze manier kan een kind uiteindelijk beter zelfstandig functioneren. 

Regelmatig organiseert het instituut workshops om jou de ABA-aanpak aan te leren. Klik voor meer info door naar de website via de roze button.

Benieuwd naar evenementen en workshops voor de doelgroep? Check de Themapagina Events!

ABA-Instituut

Professor Zeemanweg 25
5144 NN Waalwijk
Toegankelijkheid en tips Het ABA-Instituut zet zich in voor kinderen met autisme. Openingstijden en kosten Voor openingstijden en prijzen, klik op de roze button. Naar de website Direct mailen

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen