Ontvang de leukste toegankelijke uitjes & tips voor kinderen met een beperking in je mailbox:

Nee, dank je

Onderwijs BartiméusTerug naar het overzicht

Bartiméus

Van Renesselaan 30a
3703 AJ Zeist
Openingstijden en kosten Zie website via de websitebutton voor de mogelijkheden Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Laat zien wat jij kan met Bartiméus Onderwijs! Ontwikkel jezelf op je eigen tempo.
Bartiméus Onderwijs biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, op jouw manier en tempo. Bartiméus biedt (speciaal) onderwijs en ambulante onderwijskundige begeleiding voor slechtziende, blinde en/of meervoudig (visueel) beperkte leerlingen.

Een leuke schooltijd is een ervaring waar je je leven lang aan terugdenkt. Bij Bartiméus kunnen slechtziende en blinde leerlingen onderwijs volgen via het speciaal basisonderwijs (het SO) en het voortgezet speciaal onderwijs (het VSO). Slechtziende en blinde kinderen die zeer moeilijk leren, kunnen naar de Bosschool van Bartiméus in Doorn. Op onze scholen wordt speciaal basisonderwijs gegeven, speciaal voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Een kind met een visuele beperking kan gelukkig is de meeste gevallen naar een reguliere school, dichtbij huis. Bartiméus heeft veel ervaring met het adviseren en ondersteunen van leerlingen én leerkrachten. Fijn!

Het onderwijs en de begeleiding vanuit Bartiméus is gericht op een optimale ontwikkeling van leerlingen; om hen een zo goed mogelijke uitgangspositie te geven op de arbeidsmarkt en in de maatschappij. Wanneer reguliere opleidingen onvoldoende aansluiten bij de mogelijkheden van leerlingen, kan een opleiding aan het REA College een goede optie zijn. Het doel van het REA College is je te ondersteunen bij het vinden óf behouden van een betaalde baan die past bij jouw mogelijkheden.

Wil je meer informatie? Klik op de roze button om naar de website te gaan. 

Tip: Neem ook eens een kijkje tussen de toegankelijke kinderclubjes op onze site. 

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Blogs & filmpjesAlle blogs

Samenwerkingen