Peutergroep BosmuisTerug naar het overzicht

Intensieve ondersteuning voor kinderen die blind of slechtziend zijn.
Soms is het voor kinderen die blind of slechtziend zijn beter wanneer zij intensieve ondersteuning krijgen. Bijvoorbeeld omdat ze kwetsbaarder zijn, een intensievere hulpvraag hebben of wanneer een reguliere peuterspeelzaal of kinderdagverblijf niet goed aansluit. Voor die kinderen biedt Bartiméus de therapeutische peutergroep Bosmuis!

Op deze peutergroep bieden ze kinderen met een visuele beperking groepsgewijze intensieve ontwikkelingsstimulering, vaak naast de behandeling thuis. Deze peutergroep voor kinderen met een visuele beperking bevindt zich binnen de Bosschool van Bartiméus in Doorn. 

Deze peutergroep volgt een speciaal behandelprogramma. Kinderen die hier komen zijn vaak rond de twee jaar oud en kunnen blijven tot ze 5 zijn. Het doel van het behandelprogramma is kinderen gezien hun visuele beperking zo optimaal mogelijk in hun ontwikkeling te ondersteunen. En te stimuleren en zo toe te werken naar een passende vorm van onderwijs of andere passende vervolgplek. 

De kinderen krijgen de mogelijkheid zowel te leren tijdens individuele momenten als groepsmomenten. Het is een ontwikkelingsgerichte omgeving waarbij van dagelijkse momenten (zoals eten, verschonen, jas ophangen, spel) leermomenten worden gemaakt. 

Zo worden de kinderen op geïntegreerde aanpak (de communicatieve, motorische, zintuiglijke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling) gestimuleerd. Diverse professionals zetten zich voor de ontwikkeling van het kind in (ontwikkelingsbegeleiders, gz-psycholoog, logopedist, kinderfysiotherapeut, orthoptist, maatschappelijk werker).

Om het kind optimaal te laten ontplooien wordt er gewerkt met een individueel behandelplan en bestaat de groep uit maximaal vijf peuters. Met deze therapeutische peutergroep onderscheid Bartiméus zich op de markt van therapeutische peutergroepen binnen de revalidatiecentra. De groep is kleiner en specifieke aandacht wordt besteed aan stimulering van het visuele systeem en compensatie strategieën.  

Wil je meer informatie? Klik op de roze button om naar de website te gaan. 

Tip: Neem ook eens een kijkje tussen alle toegankelijke restaurantjes die op onze site te vinden zijn. 

Bartiméus

Van Renesselaan 30a
3703 AJ Zeist
Toegankelijkheid en tips Voor blinden en slechtzienden. Openingstijden en kosten Bekijk de websbite via de websitebutton voor de mogelijkheden Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Daar wordt aan de deur geklopt..

Daar wordt aan de deur geklopt..

Wat spannend! Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het alweer Pakjesavond. Lees nog snel even onze Sintblogs voor heel veel inspiratie. Zo kan jij extra genieten van dit toffe kinderfeest!

Naar alle tips

Samenwerkingen